El Consorci de Comarques Centrals demana que el desdoblament de la CV-60 combine «connexió i respecte al territori»

per NLV / EP

Territori

Consorci de Comarques Centrals demana que el desdoblament de la CV-60 combine «connexió i respecte al territori»
Consorci de Comarques Centrals demana que el desdoblament de la CV-60 combine «connexió i respecte al territori»

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací.

El Consorci de les Comarques Centrals Valencianes demana que el projecte de desdoblament i prolongació de la CV-60 combine «la connexió viària» amb el «respecte al territori».

L'organisme recorda que ha reivindicat «des de fa molts anys» aquesta actuació, així com la millora de les infraestructures que connecten les comarques interiors del sud de València i el nord d'Alacant, com són la Canal de Navarrés, la Costera i la Vall d'Albaida, així com el Comtat i l'Alcoià, amb la Safor-Valldigna i les Marines.

«La vertebració del territori és importantíssima per a fomentar el creixement econòmic de les comarques centrals valencianes», constata el consorci que, no obstant això, assegura que entén «la preocupació dels diferents municipis que poden veure's greument afectats modificant el seu paisatge local i les lògiques incomoditats d'una infraestructura tan important».

Sobre aquesta qüestió, mostren la seua confiança que «la Generalitat Valenciana i entre totes i tots optarem per la millor alternativa que faça compatible la connexió viària i el respecte al territori».

El Consorci sosté, en un comunicat, que, per a poder créixer i ser competitius, «la nostra indústria, agricultura, turisme, comerç i serveis necessiten que es realitze el desdoblament des de l'Olleria fins a Terrateig i que es connecte aquesta via amb l'AP-7 i la N-332». A més, és «necessària aquesta connexió per als usuaris per a augmentar la seguretat, reduir els temps dels desplaçaments i els riscos d'accidents».

«Qualsevol ampliació de vies de comunicació —continuen— produeix un impacte en el territori, per això, hem de ser capaços de saber compatibilitzar tots els interessos socioeconòmics, la protecció del medi ambient i els objectius de desenvolupament sostenible, per a aconseguir, mitjançant el diàleg infraestructures resilients amb el nostre present i futur».

En aquesta línia, des del Consorci de Comarques Centrals, com a «ens supracomarcal de discussió i planificació», apel·len «a la responsabilitat de totes i tots per a trobar solucions que vertebren les nostres comarques amb el major respecte al territori i al medi ambient per a aconseguir un creixement equilibrat i sostenible».