Oltra: «Si hi ha una fòbia cap als madrilenys, és la del seu propi govern»

La vicepresidenta rebutja un «impost als rics de Madrid» i advoca per «una legislació que no permeta a cap territori fer dúmping fiscal»

per EP / NLV

Política

Oltra: "Si hi ha una fòbia cap als madrilenys, és la del seu propi govern"
Oltra: "Si hi ha una fòbia cap als madrilenys, és la del seu propi govern"

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací.

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha advocat per establir una «legislació bàsica que no permeta a cap territori fer dúmping fiscal» a la resta i ha criticat el nivell d'inversions en sanitat, polítiques socials i educació del govern madrileny: «Si hi ha una fòbia cap als madrilenys, és la del seu propi govern».

Així s'ha manifestat Oltra en la roda de premsa posterior al Ple del Consell, on ha remarcat que «qui pateix» és la població que viu a Madrid, ja que «allí té més consideració algú que es posa el domicili fictíciament per a evadir impostos que una persona que viu allí». «Qui són els madrilenyfòbics?», s'ha preguntat.

Oltra no s'ha mostrat partidària d'implantar un «impost als rics de Madrid», però sí que ha considerat que «és important obrir debats i reflexions per a arribar a conclusions».

En concret, la vicepresidenta s'ha plantejat «quin tipus d'estat volem»: «Un en el qual tots contribuïm equitativament i tots tenim les necessitats equitativament cobertes o si volem un estat on, lluny de la justícia fiscal necessària, un territori empobreix a la resta».

Per això, s'ha preguntat si es busca «un projecte comú d'estat equitatiu i fiscal i financerament just, o un estat amb un forat negre de recursos al mig que empobreix a la resta d'Espanya». «Això s'està plantejant, no tant impostos als rics de Madrid, no crec que s'haja de vehicular així».

No obstant això, sí que ha considerat que l'«efecte capitalitat» fa que «molts recursos se'n vagen al centre» pel que «s'ha de compensar a la resta de territoris». Per això, ha valorat que s'òbriga un debat sobre aquest tema i que «està bé que un ministre del Govern d'Espanya se sume a aquest debat, sens dubte», en referència a les paraules del ministre José Luis Escrivá aquest dijous.