Estabilitzat l'incendi forestal d'Assuévar, on 135 efectius continuen treballant per extingir-lo

S'han cremat unes 500 hectàrees, segons el Centre d'Emergències de la Generalitat

per NLV / EP

Territori

Estabilitzat l'incendi forestal d'Assuévar, on 135 efectius continuen treballant per extingir-lo
Estabilitzat l'incendi forestal d'Assuévar, on 135 efectius continuen treballant per extingir-lo

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Un total de 135 efectius continuen treballant en l'extinció de l'incendi forestal declarat aquest dissabte a Assuévar (l'Alt Palància), que està estabilitzat des de les 4 hores d'aquest dilluns i que ha afectat ja unes 500 hectàrees, segons ha informat el Centre d'Emergències de la Generalitat 112.

Al lloc treballen 82 efectius de la Unitat Militar d'Emergències, 52 bombers forestals de la Societat de Gestió Integral dels Serveis d'Emergències -empresa gestora del Servei de Bombers Forestals de la Generalitat-, 10 efectius de personal tècnic i de coordinació, 24 bombers del Consorci de Bombers de Castelló i bombers voluntaris, més sis prefectures.

L'Autoritat Portuària de València ha confirmat la reobertura del Port de Sagunt, que es va tancar aquest diumenge per facilitar les maniobres de presa d'aigua dels mitjans aeris.

La causa provisional de l'inici del foc hauria estat, segons la primera estimació, la caiguda d'un llamp d'una tempesta seca que va travessar la zona la vesprada d'aquest dissabte. No obstant això, la Guàrdia Civil ha iniciat recerques per descartar altres causes.

El foc s'ha localitzat entre Assuévar i Almedíxer i ha afectat una part del parc natural de la Serra d'Espadà.

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, explicava aquest diumenge que la situació en un primer moment quan es va declarar l'incendi va ser «molt complicada» pel fet que les flames es van iniciar en una zona molt agresta, cosa que va provocar que es generara una gran quantitat de fum.

A això, es van sumar les altes temperatures registrades durant la nit i la matinada -més de 40 graus-, que han dificultat el treball de les unitats aèries. Una de les raons per les quals va activar tan ràpidament el foc va ser el canvi de vent, que va girar a ponent i va arribar ratxes de 40 km/h a la zona.