Controlat l'incendi forestal d'Assuévar després d'afectar 420 hectàrees, la meitat de les quals de parc natural

L'alcaldessa del municipi després de sobrevolar la zona: «Les imatges són molt dures»

per NLV / EP

Territori

EP
EP

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Els efectius de bombers que treballen en l'extinció de l'incendi forestal declarat aquest dissabte a Assuévar (l'Alt Palància) han aconseguit finalment controlar-lo al voltant de les 14.25 hores d'aquest dilluns. El foc ha afectat 420 hectàrees, 220 de les quals pertanyen al parc natural de la Serra d'Espadà.

A més, el Centre d'Emergències de la Generalitat 112 informa que no hi ha punts calents en tot el perímetre. El foc s'ha estabilitzat a les 4.00 hores d'aquest dilluns.

Una vegada controlat l'incendi, els efectius de la Unitat Militar d'Emergències (UME) i les brigades del Consorci de Bombers de Castelló s'han retirat de la zona seguint un «replegament escalonat». Al lloc, hi romanen quatre unitats de bombers forestals de la Generalitat vigilant el perímetre.

El foc s'ha localitzat entre les localitats d'Assuévar i Almedíxer. La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, explicava aquest diumenge que la situació en un primer moment quan es va declarar l'incendi va ser «molt complicada» pel fet que les flames es van iniciar en una zona molt agresta, cosa que va provocar que es generara una gran quantitat de fum.

«Les imatges són molt dures»

L'alcaldessa d'Assuévar, Jessica Miravete, ha expressat la seua tristesa en contemplar des de l'aire les imatges que ha deixat l'incendi forestal provocat per un llamp, i que va obligar a desallotjar el municipi.

«Les imatges són molt dures. És trist veure des de dalt el paratge completament fosc, negre, calcinat», ha declarat. També ha assegurat que les últimes hores han sigut «afortunadament, més tranquil·les» després de l'«infern» de la nit de dissabte a diumenge.

Miravete ha explicat que la zona més afectada pel succés ha sigut «la zona baixa de Boguera» i ha agraït als veïns del municipi «que hagen estat tan disposats a col·laborar des del principi» i hagen actuat «amb exemplaritat a l'hora de deixar les seues cases».

També s'ha mostrat «molt agraïda» amb les poblacions de tota la comarca, «especialment amb Soneixa, ja que han acollit els nostres veïns com si foren de la seua pròpia família».