Quasi 5.000 banquers de la Unió Europea cobren més d'un milió d'euros l'any

L'Estat concentra 163 alts directius amb un salari mitjà de 2,3 milions d'euros anuals

per NLV / ACN

Societat

Christine Lagarde,  la presidenta del BCE, en una intervenció al ple de l'Eurocambra,
Christine Lagarde, la presidenta del BCE, en una intervenció al ple de l'Eurocambra,

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací.

Un total de 4.963 banquers que treballen en entitats financeres dins de la Unió Europea van cobrar més d'un milió d'euros durant l'any 2019, un nombre que és pràcticament el mateix en comparació l'any 2018. La gran majoria d'ells (3.519) es troben al Regne Unit —les dades encara no tenen en compte el Brexit—, seguit d'Alemanya (492), França (270) i Itàlia (241).

L'estat espanyol concentra fins a 163 alts directius amb un sou que supera el milió d'euros, segons l'«Informe sobre altes remuneracions» publicat aquest dimecres pel Banc Central Europeu (BCE). El sou mitjà dels alts directius de la banca a la Unió Europea es va situar en els 1,99 milions d'euros, mentre que a l'Estat va ser de 2,3 milions d'euros, tenint en compte fixos i variables.

Tot i que el Regne Unit s'inclou en l'estudi, el BCE assenyala que, durant els últims anys, el país ha perdut alts directius en detriment d'Alemanys, França i Itàlia. El BCE ho atribueix principalment a l'efecte del Brexit, que s'ha traduït en una recol·locació de personal al sector.