Marzà reclama que l'Estat done suport a la cultura valenciana, no només a «la del voltant de l'M-30»
En conseller diu que «tenim un audiovisual potentíssim que massa vegades no accedeix ni a les produccions ni als contractes»
Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací
El conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, reclama que el govern espanyol finance les indústries culturals valencianes i que no aposte únicament per «aquelles que estan al voltant de la M-30».
Dins d'aquesta demanda, subratlla la necessitat que RTVE «funcione com un motor del conjunt de l'Estat i no sols de Madrid o Barcelona, ja que ací tenim un audiovisual potentíssim que massa vegades no accedeix ni a les produccions ni als contractes».
Marzà, en una entrevista concedida a Europa Press, assegura que farà arribar aquestes reivindicacions al nou ministre de Cultura, Miquel Iceta, perquè, «passe qui passe pels ministeris i siga del color que siga, la nostra petició sempre serà la mateixa: necessitem un tracte just i un bon finançament».
El conseller -que ha recordat que Iceta serà el cinqué titular de la cartera de Cultura que coneix en aquest càrrec- concreta que un tracte just passa en l'àmbit cultural «perquè s'aposte per les infraestructures i els treballadors valencians».
«I això fins ara no s'ha fet. Han passat quatre ministres i no hem vist canvis, sí en la voluntat, però que no s'han concretat amb la magnitud que deurien. Som un territori que culturalment té molt a dir i necessitem que se'ns tracte de manera justa», ha insistit.
Marzà ha comentat que ja ha mantingut una «primera presa de contacte» amb Iceta, que és «coneixedor» de les accions que havia abordat el seu predecessor, José Manuel Rodríguez Uribes, «i que no han acabat de culminar». Així, per exemple, caldria fer efectiva l'entrada del Ministeri en el Patronat del Palau de les Arts, que l'INAEM tinga en compte a l'hora de repartir els fons els «potentíssims» creadors valencians o l'increment de l'aportació a l'IVAM.
«La indústria cultural creativa és un dels vectors de creació de treball sostenible que totes les estratègies europees ens marquen i situen el País Valencià com un dels territoris amb més capacitat d'innovació. Ho vam demostrar i hem sigut capaços de projectar-nos internacionalment, però en l'àmbit estatal no s'aposta per la cultura valenciana i això no té cap sentit», ha conclòs.