Russafa es tornarà a omplir d'art i poesia a la tardor amb el II Paper València

per NLV / EP

Cultura

Russafa es tornarà a omplir d'art i poesia a la tardor amb el II Paper València
Russafa es tornarà a omplir d'art i poesia a la tardor amb el II Paper València

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

La segona edició del Saló d'Art i Poesia Paper València se celebrarà entre el 30 de setembre i el 3 d'octubre a RuzafaStudio, un espai central del barri valencià de Russafa al carrer de Pere III el Gran, prop del popular mercat.

Paper València, un certamen «únic en les seues característiques», està produït per ELCA i l'editorial Banda Llegendària, i patrocinat per la fundació El Secret de la Filantropia. Concebut com a saló d'art i poesia, la seua singularitat resideix en l'ús del paper com a suport de les obres d'art i les edicions artístiques i de poesia que s'exhibeixen.

Articulat en quatre seccions (galeries, editorials, projectes i activitats paral·leles) professionals del món de l'art i de la poesia (artistes, galeristes, crítics, col·leccionistes, editors, escriptors...) i el públic interessat compten amb una «ineludible cita artísticoliterària en Paper València 2021», ressalten des de l'organització.

Per a aquesta segona edició, la direcció tècnica del certamen ha convidat sis reconegudes galeries d'art: Ana Serratosa (València), House of Chappaz (València i Barcelona), Punt (València), Rafael Ortiz (Sevilla i Madrid), Set Espai d'Art (València) i Siboney (Santander). Totes mostraran obres dels artistes que representen, fetes amb diferents tècniques sobre paper.

També hi participaran les editorials Pre-Textos, Banda Llegendària, La Documental, Edicions del Buc i Pruna Llibres, totes de València, així com la barcelonina Edicions Poncianes i la sevillana Los Sentidos, que mostraran una selecció de les seues col·leccions poètiques i artístiques.

S'exposaran tres projectes sobre art i poesia: Xisco Mensua. Historias de Arte y Poesia (2014-2016), presentat per la Col·lecció Inelcom Art Contemporani; Puro Dibujo. Homenaje a Joan Cardells, organitzat conjuntament per l'editorial ELCA i la galeria Punt, i Espacios habitados. Martí Quinto com a proposta de l'editorial Banda Llegendària. Paper València busca incentivar el col·leccionisme d'obres d'art i aproximar la poesia a tots els públics, ja que l'obra artística en paper té uns valors de mercat que la fan «molt més accessible per a qualsevol bon aficionat a les creacions plàstiques».

Un programa d'activitats complementàries al saló tindrà lloc al pati enjardinat confrontant a les sales d'exposició de RuzafaStudio. Se celebraran recitals de poesia, presentacions de llibres i d'editorials, debats i altres actes relacionats amb l'art i la poesia.

El certamen és «absolutament altruista», sense ànim de lucre i, per tant, no cobra res a les galeries i editorials que hi participen. El finançament s'aconsegueix gràcies a entitats privades i persones, unes ajudes que gestiona la fundació El Secreto de la Filantropía.