Marzà assegura que no té l'«ambició» de ser candidat a la presidència de la Generalitat

El conseller aposta per Ribó per encapçalar la llista de Compromís a València: «Tindrà suport per al que vulga»

per EP / NLV

Política

El conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà | Jorge Gil | EP
El conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà | Jorge Gil | EP

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

El conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha manifestat en una entrevista concedida a Europa Press que no té «l'ambició personal» de ser el candidat de Compromís a la presidència de la Generalitat en les pròximes eleccions, malgrat que s'ha especulat que podria convertir-se en una alternativa per encapçalar la llista de la coalició.

«Em pregunten molt sobre això, però jo em sent còmode quan puc donar suport a una qüestió col·lectiva, sense pensar mai en res individual», ha assenyalat. «No tinc ambició de cap càrrec, el que vull és continuar contribuint i em veig igual tornant a l'escola, fent de conseller o treballant en un altre projecte social. És bo que els projectes sobrevisquen a les persones», ha afegit. «No em veig anant contra ningú», ha reblat.

En aquest sentit, Marzà considera que per «arribar a més gent i que hi haja nous lideratges», ha estat molt convenient el trànsit que s'ha dut a terme en el VIII Congrés Nacional de Més-Compromís, en el qual, entre altres coses, es va aprovar el canvi de denominació.

«Hem eixit més forts, hem creat estructures més potents que ens ajudaran a arribar a més gent i a ser més útils per adaptar-nos als reptes futurs que té el país», ha asseverat. Prova d'això, apunta, és que des del congrés «hem augmentat la militància» i només una setmana després del conclave «es van afiliar set alcaldes i alcaldesses».

El conseller ha ressaltat la «satisfacció» pel pas fet i s'ha mostrat convençut que de l'avanç, també gràcies a les persones que al principi no veien clar el canvi. «Una mostra és que la ponència política que vaig tindre l'honor de coordinar només va rebre dos vots en contra», ha indicat. El discurs de Més-Compromís és «clarament una aposta pel sobiranisme democràtic, una aposta per la sobirania de cada dia del conjunt de les persones».

Quan li han preguntat si això vol dir que aquest sobiranisme parla més del quotidià i menys de territoris o banderes, ha contestat: «No es pot construir un país sense que la seua gent siga lliure, a mi no m'ha interessat mai parlar de banderes, el que m'interessa és construir un país lliure de persones lliures, és indissociable».

«El poble valencià necessita més autogovern i donar visibilitat a la seua cultura i llengua. Si tenim estructures d'autogovern i un finançament just tindrem més sobirania», ha conclòs sobre aquesta qüestió.

Joan Ribó «és el millor alcalde que podem tindre» a València

Marzà s'uneix a les veus de Compromís que consideren que l'actual alcalde de València, Joan Ribó, és «la millor persona per continuar encapçalant la llista de la coalició al Cap i casal». «És el millor alcalde que podem tindre», ha asseverat. A més, ha subratllat que el batle «s'ha guanyat fer el que ell vulga». «Tindrà suport per al que vulga», ha insistit.

Cal recordar que el mateix Ribó no s'ha pronunciat sobre aquesta possibilitat i ha rebutjat fer-ho de moment.