La diputada de Vox a les Corts Rebeca Serna deixa el grup parlamentari, però manté l'acta

Ha sol·licitat a la Mesa informació exacta «dels mitjans materials i personals» que rebrà i «amb quina periodicitat»

per NLV / EP

Política

La diputada de Vox a les Corts Rebeca Serna deixa el grup parlamentari, però manté l'acta
La diputada de Vox a les Corts Rebeca Serna deixa el grup parlamentari, però manté l'acta

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

La diputada de Vox a les Corts Valencianes Rebeca Serna Rosell ha decidit aquest dilluns deixar el grup parlamentari, però mantindrà l'acta i continuarà com a parlamentària fora d'aquesta formació política. Ho ha comunicat mitjançant un escrit presentat per registre d'entrada i dirigit a la Mesa de les Corts.

La parlamentària ha assegurat que «ja no està còmoda en una formació que la menysté constantment» i ha assenyalat que «ha intentat posar solució a través de vies internes sense resultat». D'acord amb aquesta informació, «el punt d'inflexió s'ha produït després que el partit haja editat un vídeo amb els "millors moments" de l'any parlamentari en el qual ella no apareix».

La diputada sol·licita a la Mesa que, de conformitat amb el que es disposa en l'article 27.6 del reglament, «s'adopten les mesures oportunes i que siguen necessàries» per garantir-li «l'exercici de tots els drets parlamentaris i l'accés als mitjans materials necessaris per desenvolupar plenament les funcions parlamentàries que com a diputada de les Corts» li corresponen.

Rebeca Serna demana que es prenguen aquestes mesures amb «la màxima brevetat possible per no veure vulnerats» els seus «drets individuals com a parlamentària». Igualment, vol saber «de manera exacta els mitjans materials i personals» que rebrà i «amb quina periodicitat d'acord amb el reglament i a les normes de funcionament de la Cambra».

La diputada al·ludeix a l'acord que parla del «dret a l'assignació d'una quantitat mensual per diputat per atendre les despeses derivades de l'exercici» de les funcions com a tal, sol·licita informació «de quines són les despeses derivades de l'exercici» de la seua condició de parlamentària «susceptibles de ser ateses». També reclama conéixer «les despeses que quedarien excloses de la mateixa» i «els mecanismes per fer-ne ús».

Serna recorda que el reglament contempla que «els diputats i diputades tindran el dret d'assistir amb veu i vot a les sessions del ple de les Corts i a les de les comissions a què pertanguen i a exercir les facultats i les funcions» que el reglament els atribueix.

D'altra banda, la parlamentària demana informació sobre «els tràmits a seguir per  poder continuar utilitzant la plaça de garatge que va ser assignada a cada diputat a l'inici de la legislatura».

Així mateix, sol·licita integrar-se en la Comissió de Medi Ambient, Aigua i Ordenació del Territori de la Cambra «per no veure minvats» els seus drets individuals i perjudicada la seua possibilitat de representar als valencians «amb la diligència que l'exercici de la funció del càrrec de diputat mereix».