Publiquen una guia per estimular la inclusió del català als videojocs

El tutorial, editat per Plataforma per la Llengua, s'adreça a empreses i desenvolupadors

per NLV

Llengua

Publiquen una guia per estimular la inclusió del català als videojocs
Publiquen una guia per estimular la inclusió del català als videojocs

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Actualment, només el 55% dels videojocs publicats a Catalunya i l'11% dels publicats al País Valencià inclouen el català, segons els llibres blancs d'aquests territoris. A més, en general, els videojocs més populars no inclouen la nostra llengua, com és el cas de FIFA, Resident Evil, League of Legends o Super Mario. 

Tenint en compte que els territoris de parla catalana produeixen la major part dels videojocs fets a l'estat espanyol, hi ha una oportunitat per promoure la inclusió del català en aquests productes.   

Per aquesta raó, Plataforma per la Llengua publica Tutorial per afegir el català als videojocs. La guia repassa les diverses fases de publicació d'un videojoc i explica els avantatges d'introduir-hi el català. Entre d'altres, hi ha subvencions de les administracions, la promoció que en fan els mitjans especialitzats i generalistes i l'exigència dels mateixos consumidors, que representen un mercat de més de 10 milions de persones. 

El tutorial serà enviat a tots els estudis i desenvolupadors de videojocs dels territoris del domini lingüístic català, així com a escoles i centres formatius d'aquesta matèria.