Set llibreries valencianes acullen trobades entre escriptors del programa «Afinitats electives»

La iniciativa consisteix en xerrades literàries entre dos escriptors que desenvolupen el seu treball en diferents llengües de l'Estat

per NLV / EP

Cultura, InfoLlibres

Set llibrerías valencianes acullen trobades entre escriptors dins del programa 'Afinidades electivas'
Set llibrerías valencianes acullen trobades entre escriptors dins del programa 'Afinidades electivas'

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Set llibreries del País Valencià acolliran al setembre trobades entre escriptors dins del programa «Afinitats electives», que organitza la Direcció General del Llibre i Foment de la Lectura, del Ministeri de Cultura i Esport.

La iniciativa, que enguany celebra la seua segona edició, consisteix en xerrades literàries entre dos escriptors que desenvolupen el seu treball en diferents llengües oficials de l'Estat i que es refereixen a l'obra de l'altre, buscant semblances, connexions, i fins i tot camins divergents.

El programa té com a objectiu «impulsar l'activitat a les llibreries independents i donar suport a la creació literària en totes les llengües de l'Estat, afavorint el diàleg i contribuint a la difusió de literatures dels diferents territoris». Hi participen autors en castellà, català, gallec, basc, asturià i aragonés que treballen diferents gèneres: narrativa, poesia, il·lustració i traducció.

El nom del programa, «Afinitats electives», s'inspira en l'obra homònima de Goethe, en què es defensa que «només es pot entendre l'alié en haver entés allò amb què eres afí».

El 24 de setembre, a Libros, de València, hi conversaran Cecilia Monllor-Martínez Sánchez i Alberto Sendra Soto, i l'endemà, a la Libreria Noviembre, de Benicàssim (la Plana Alta), Josep Maria Esquirol i Beatriz Montañez. El 30 de setembre, a la Llibreria La Rossa, de València, ho faran Llúcia Ramis i Andrea Abreu. 

El primer d'octubre, a Inés Llibreria, de Cullera (la Ribera Baixa), hi participaran Matilde Gordero Moreno i Pau Rodríguez Sánchez-Campos Varó.  El 8 d'octubre, a La Faràndula, de Novelda (el Vinalopó Mitjà), serà el torn de Silvestre Vilaplana i Barnés i Nieves Concostrina. El 14 d'octubre, a Ramon Llull, de València, hi xerraran Albert Pijuan i Juan Gómez Bárcena. I el 22 d'octubre, a la Llibreria Plumier, d'Ibi (l'Alcoià), Lliris Picó Carbonell i Luis Miguel Sanmartín.