Les dones afganeses reben el suport de centenars de persones a València

«No seré lliure fins que totes ho siguem», es llegia en alguns cartells

per NLV / EP

Societat, Política

Centenars de persones es concentren a València per les dones afganeses: «No seré lliure fins que totes ho siguem»
Centenars de persones es concentren a València per les dones afganeses: «No seré lliure fins que totes ho siguem» | Jorge Gil - Europa Press

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Centenars de persones s'han concentrat aquest dimarts a la plaça de la Mare de Déu de València en solidaritat amb les dones i xiquetes afganeses encapçalades per una pancarta amb el lema «Pels drets de les dones i xiquetes afganeses».

L'acte ha estat convocat per l'Assemblea feminista de València junt amb altres organitzacions del moviment feminista de la ciutat, que s'han unit així a les concentracions convocades arreu de l'Estat.

Les assistents portaven banderes afganeses i cartells en els quals es llegia «Jo no seré lliure fins que ho siguem totes», «Totes som afganeses», «Les dones movem el món. És el moment de parar-lo. Podem» o «No és masculí ni femení. Eres tu el que diferencia un a un».

Així mateix, s'ha llegit un manifest en el qual les organitzacions han reclamat que es protegisca les dones afganeses i tota la població i han donat suport «al procés de lluita feminista que les mateixes dones afganeses enfronten des d'una mirada no colonial».

També han exigit «l'assumpció de responsabilitats» per «la nefasta política migratòria de l'estat espanyol amb devolucions forçoses i violacions dels drets de la infància migrant».

Per això, han fet una crida a totes les organitzacions feministes per «sumar esforços en suport a la lluita de les dones afganeses i d'altres països amb governs fonamentalistes i que atempten contra els drets humans estrenyent llaços de solidaritat».