El Mucbe de Benicarló s’obri a l’art urbà amb l’escultura «Un bri d’esperança», de Garcia Bel

L’artista reivindica la necessitat de preservar la natura com a única via de supervivència

per NLV

Territori, Cultura

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, acompanyada del regidor de Cultura, Pedro Manchón, i de l’artista Josep Antoni Garcia Bel ‘Garci’
L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, acompanyada del regidor de Cultura, Pedro Manchón, i de l’artista Josep Antoni Garcia Bel ‘Garci’

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

L'escultura Un bri d'esperança, de l’artista Josep Antoni Garcia Bel, Garci, presideix des d'aquesta setmana els jardins del Mucbe - Centre Cultural Convent de Sant Francesc de Benicarló (el Maestrat) en una aposta decidida de la Regidoria de Cultura per l’art urbà i pels artistes de la comarca.

L'alcaldessa, Xaro Miralles, ha dit en la inauguració que «és un cant a l’esperança i al futur just en el moment en què més necessitem aquesta esperança econòmica, social i emocional».També ha explicat que «tot i que en un primer moment vam pensar situar-la a la plaça de Sant Vicent, al centre històric de Benicarló, finalment hem decidit que els Jardins del Mucbe són el millor entorn possible per a aquesta peça, ubicada a l’espai cultural més emblemàtic de la  ciutat i al bell mig del que va ser hort dels franciscans, de l’antic Convent de Sant Francesc».

Un bri d’esperança representa el renaixement de l’ésser humà i reivindica la necessitat de preservar la natura com a única via de supervivència. «El missatge està molt clar», ha assenyalat l’artista. «Si volem continuar conservant el planeta, hem de canviar el nostre paradigma de vida, la manera de viure i d’entendre-ho tot, i fer les coses d’una altra manera».

En aquest sentit, l’artista ha explicat que «a més de sintetitzar tot el que estem fent amb la natura, és a dir, la destrucció i la degradació, també he volgut representar que la natura és tossuda i vol continuar vivint, de manera que, de la mort, torna a ressorgir la vida». «D’aquí, el títol de l’obra», ha puntualitzat.

El regidor de Cultura, Pedro Manchón, s’ha mostrat satisfet per la inauguració de l’escultura «just un any després de presentar el projecte» i ha constatat que es tracta d’una obra «amb molt de missatge i molta càrrega emocional».