Es convoca una taula postincendi a Assuèvar i Soneixa

Transició Ecològica estudia actuacions de restauració forestal a la zona afectada

per NLV

Territori

Es convoca una Taula Postincendi a Assuèvar i Soneixa
Es convoca una Taula Postincendi a Assuèvar i Soneixa

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

La Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica convocarà al setembre una taula postincendi a Assuèvar i Soneixa (l'Alt Palància) en què participaran les entitats amb representativitat al territori.

Aquesta taula té com a finalitat definir i dissenyar els objectius de restauració en el marc d'un treball conjunt de tots els agents implicats en la defensa del territori, amb especial atenció als propietaris dels terrenys com els Ajuntaments d'Assuèvar i Soneixa: titulars d'un total de 345 hectàrees.

En aquest sentit, tècnics de la conselleria ja estudien sobre el terreny les actuacions d'urgència necessàries per recuperar la zona afectada pel foc, controlat des de dilluns passat.

Amb caràcter general, els treballs s'orientaran a la restauració forestal per pal·liar els danys derivats de l'incendi, amb l'objectiu de minimitzar la pèrdua de sòl a través del control de possibles processos erosius, possibilitar l'estabilització de llits i bancals, facilitar la regeneració natural i millorar les vies d'accés.

El director general de Prevenció d'Incendis Forestals, Diego Marín, ha valorat la declaració de zona catastròfica acordada pel Consell de Ministres i ha xifrat, de manera provisional, en 420,61 hectàrees la superfície forestal afectada per l'incendi forestal d'Assuèvar, que va arribar també als termes municipals de Soneixa i en menor mesura d'Almedíxer (l'Alt Palància) el passat 14 d'agost.

Del total de 420,61 hectàrees de superfície forestal, 218,22 hectàrees corresponen al terme municipal d'Assuèvar, 198,18 hectàrees al de Soneixa i 4,20 hectàrees al d'Almedíxer.

Pel que fa al tipus de vegetació, 118,09 hectàrees són de superfície arbrada, 301,32 de superfície no arbrada i 1,19 hectàrees de canyes. La superfície afectada no forestal és de 74,46 ha, de les quals 69,11 són de sòl agrícola