Sanitat adverteix que l'acord entre DKV i Ribera vulnera la Llei de salut valenciana

Ana Barceló assegura que s'aplicarà la legalitat i que s'ha assabentat del pacte per la premsa

per NLV

Societat, Política

Hospital de Dénia (la Marina Alta)  | EP
Hospital de Dénia (la Marina Alta)  | EP

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

El grup Ribera, que en l'actualitat controla el 35% de l'accionariat de Marina Salut, ha pactat amb la companyia DKV una operació per adquirir el seu 65% i passar a controlar  la totalitat de la gestió de l'hospital i el departament de salut de Dénia (la Marina Alta).

Tanmateix, la Llei de salut del País Valencià estableix limitacions en l'accionariat de les concessions per evitar posicions de domini i, per tant, la Conselleria de Sanitat avisarà la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CMNV) perquè ho tinga en compte abans que l'organisme emeta el seu informe sobre aquesta operació, ja que ara mateix Ribera controla els hospitals públics d'Elx-Crevillent (el Baix Vinalopó) i de Torrevella (el Baix Segura) fins que expire la concessió el pròxim 15 d'octubre.

La consellera Ana Barceló ha afirmat aquest divendres que s'ha assabentat per la premsa d'aquest acord, del qual encara no tenen constància oficial. No obstant això, ha advertit que «s'aplicarà la legalitat», perquè aquest pacte vulnera la Llei de salut valenciana el preàmbul de la qual estableix que, per garantir la llibertat de competència i evitar posicions de domini, «és necessari establir limitacions en l'ostentació i, per tant, adquisició de títols». D'aquesta manera, tindre una concessió amb el 100% de les accions impedeix ser present en una altra amb un percentatge superior al 40% d'aquestes.

Barceló ha aclarit que, de moment, com que no tenen cap document oficial sobre aquesta compravenda, formalment, Sanitat «no pot fer res més» i ha d'esperar que l'acord entre per registre per poder sol·licitar un informe sobre la seua legalitat a l'Advocacia de la Generalitat.