Martínez Dalmau sospesa deixar el Consell

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha comunicat la seua intenció al president, Ximo Puig

per EP / NLV

Política

El vicepresident segon del Consell i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau  | J. Reina | EP
El vicepresident segon del Consell i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau | J. Reina | EP

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

El vicepresident segon del Consell i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha comunicat al president, Ximo Puig, que sospesa deixar el seu càrrec en el govern autonòmic, ja que considera que s'han engegat les fites més importants que s'havia plantejat en el seu departament amb el desenvolupament de la normativa corresponent i la gestió duta a terme.

Per tant, el conseller es mostra «decidit a fer el pas» en entendre que «s'ha cobert una etapa» i que, davant del període postcovid i la gestió dels fons europeus, ha de ser una altra persona la que «faça un empenta» a Habitatge i acabe la legislatura, segons han informat fonts del seu entorn a Europa Press.

El 2019 Dalmau va accedir amb Podem al govern valencià en el segon Consell del Botànic després d'una primera legislatura en la qual el partit morat va donar suport parlamentari al govern del PSPV i Compromís.

Fonts del seu entorn han insistit que és una decisió que està meditant i sospesant, ja que són decisions «molt difícils de prendre», sense precisar si el motiu de fons són discrepàncies en el si de Podem.

No obstant això, segons altres fonts consultades, aquesta decisió del vicepresident Dalmau és conseqüència de les discrepàncies dins de la formació. Des de juny del 2020, és coordinadora general al País Valencià Pilar Lima, qui es va enfrontar en primàries amb la que va ser síndica a les Corts, Naiara Davó, secundada per Dalmau, i a la qual va superar per 38 vots.

Puig ha traslladat a Dalmau que té «absoluta confiança» en el seu treball. Presidència subratlla que, si finalment es materialitza la voluntat del vicepresident, això no afectarà en cap cas la gestió del Consell.