Illueca substituirà Dalmau com a vicepresident del Consell

per EP / NLV

Política

Illueca substituirà Dalmau com a vicepresident del Consell
Illueca substituirà Dalmau com a vicepresident del Consell

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

El fins ara director de la Inspecció de Treball i Seguretat Social del govern espanyol, Héctor Illueca, serà el substitut de Rubén Martínez Dalmau com a vicepresident segon de la Generalitat i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, segons ha pogut saber Europa Press.

La gestió del relleu ha sigut coordinada pel seu partit, Podem, del qual ha partit la proposta, i, en concret, de la seua secretària general, Ione Belarra, que té com a prioritat en aquesta nova etapa «donar suport als territoris en els debats i preses de decisió més importants».

El gener de l'any passat es va anunciar que el Ministeri de Treball tindria sota la seua responsabilitat la Inspecció de Treball i, per a la direcció, la ministra Yolanda Díaz va elegir al diputat d'Unides Podem per València Héctor Illueca.

Illueca és inspector de Treball i professor universitari i va arribar al Congrés el 2019, després d'obtindre escó per València i assumir responsabilitats en el debat polític en matèria de pensions. En l'anterior i fallida legislatura, va ser elegit president de la Comissió de Treball i vicepresident en la Comissió del Pacte de Toledo a la cambra baixa.

D'aquesta manera, Illueca substitueix Dalmau, qui la setmana passada va comunicar al president de la Generalitat, Ximo Puig, la seua intenció de deixar el Consell i tornar a la universitat, d'on és professor de Dret Constitucional.

Dalmau, en atenció als mitjans aquest mateix dimarts, ha confirmat que és una decisió ferma, ha donat per fet que Illueca serà el seu substitut i ha lloat la seua capacitat de gestió i la professionalitat. Així mateix, l'encara vicepresident ha assenyalat que correspon a Puig decidir els terminis del canvi com a president del Consell.