Ximo Puig i Pilar Lima aborden la substitució de Dalmau aquest dijous

El president de la Generalitat ha de determinar els terminis per dur a terme aquest canvi

per NLV / EP

Política

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i la coordinadora de Podem, Pilar Lima | EP
El president de la Generalitat, Ximo Puig, i la coordinadora de Podem, Pilar Lima | EP

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

El president de la Generalitat, Ximo Puig, es reuneix aquest dijous amb la coordinadora general de Podem al País Valencià, Pilar Lima, per tractar la substitució del vicepresident segon del Consell i conseller d'Habitatge, Rubén Martínez Dalmau, després que anunciara que deixa el govern per tornar a la universitat, atés que considera que ha de tancar un cicle.

Aquest dimarts va ser la primera vegada que el conseller va confirmar als mitjans la intenció, que va qualificar de ferma. A més, va proposar per substituir-lo el director de la Inspecció de Treball i Seguretat Social del Govern, Héctor Illueca, el qual ja havia acceptat fer aquest pas endavant, segons l'encara conseller.

Ara, Puig ha de determinar els terminis per dur a terme aquest canvi i Podem, com a part del govern del Botànic, ha de donar el nom, encara que ja sembla clar que serà el d'Illueca.

Dalmau no va respondre aquest dimarts la qüestió sobre el fet que la seua decisió fora conseqüència de les possibles discrepàncies que subjauen en Podem des de l'arribada de la nova direcció, i, al contrari va justificar la decisió en la necessitat de «passar una pàgina» i «enfortir» les polítiques desenvolupades.

Puig també es va pronunciar aquest dimarts per primera vegada sobre aquest tema i va descartar una remodelació del Consell i va defensar la «cohesió interna» del seu govern, del qual Podem és «un soci». «Volem actuar amb la màxima lleialtat», una lleialtat que «ha de ser d'anada i tornada».

Puig va anunciar que «es buscarà una solució com més prompte millor», perquè això «afecta una situació interna d'un dels grups que donen suport al Govern, però no afecta el Govern».