Mulet, sobre el despoblament: «Cal un mínim de 100 Mbps per a qualsevol persona que sol·licite la connexió a internet»

Compromís considera que l'Estat «castiga les zones rurals amb 1 Mbps, el que impedeix el desenvolupament digital, mentre destina 5.000 milions d'Europa a les telecos»

per NLV

Societat, Política

Mulet, sobre el despoblament: «Cal un mínim de 100 Mbps per a qualsevol persona que sol·licite la connexió a internet»
Mulet, sobre el despoblament: «Cal un mínim de 100 Mbps per a qualsevol persona que sol·licite la connexió a internet»

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha recriminat «la nul·la atenció que presta el govern espanyol al món rural», ja que «afavoreix la bretxa digital a l'Espanya buidada amb un servei universal de tan només 1 Mbps i amb una Llei General de Telecomunicacions del 2014». 

Mulet ha retret a l'Executiu que «si ja era ridícul 1 Mbps de Movistar el 2014, ho és molt més set anys després, quan dins dels habitatges han proliferat els dispositius connectats a una wifi». Per això, «cal un mínim de 100 Mbps per a qualsevol persona que sol·licite aquest servei universal, com a aposta contra el despoblament».

La coalició valencianista es va interessar aquest juny pel cas de la cooperativa de Caudiel «Mas de Noguera», que va veure interrompuda la connexió a Internet amb el tancament de la línia tradicional de coure que li donava servei. «El govern espanyol ens contesta de nou amb una sèrie d'afirmacions en les quals suposadament l'administració vetla per aquest dret mínim d'1 Mbps de descàrrega i on les desviacions poden ser sancionades», explica el senador. 

Per a Mulet, «aquesta velocitat de descàrrega és una indignitat i, als responsables de la Secretaria d'Estat, hauria de caure'ls la cara de vergonya per la seua incompetència manifesta». En aquest sentit, «Compromís propiciarà la tramitació d'una Proposició de Llei per apujar aquest mínim a 100 Mbps i que la xifra es revise a l'alça cada dos anys d'acord amb les millores tecnològiques de cada moment, per evitar que la bretxa continue creixent a aquest ritme».

Per a la coalició, la «dura realitat a la qual s'enfronten negocis relacionats amb el turisme i l'agroalimentació, els autònoms i els emprenedors al món rural ha de comptar amb el suport de l'Administració General de l'Estat i de tot el seu cos normatiu». 

«En canvi es destinen milers de milions a les telecos, demostrant que els importa un rave el món rural. Ja n'hi ha prou de xarlataneria digital i de la 5G. Abandonen d'una vegada les portes giratòries, els fitxatges i la política d'arramblar els fons europeus per a la recuperació, quan s'està morint el món rural, no les primes dels directius, ni els dividends, ni la cotització borsària. El 'mega' de velocitat els importa ben poc», ha conclòs Mulet.