La ministra de Transports es compromet a «desbloquejar» el Corredor Mediterrani i millorar les Rodalies

Raquel Sánchez ho ha assegurat després de reunir-se amb Ximo Puig a Elx

per NLV / EP

Territori, Política

La ministra de Transports i Mobilitat, Raquel Sánchez | Gemma Sánchez | ACN
La ministra de Transports i Mobilitat, Raquel Sánchez | Gemma Sánchez | ACN

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, s'ha compromés aquest divendres amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, a «fer tot el possible» per «desbloquejar» el Corredor Mediterrani, «prioritzar» les actuacions als trens de Rodalies del País Valencià i «agilitar» la connexió de tren a l'Aeroport d'Alacant-Elx Miguel Hernández.

Sánchez ha assegurat que totes dues qüestions formen part d'una «preocupació compartida» amb el govern espanyol, per la qual cosa treballarà per «continuar avançant-hi»  i «reafirmar el compromís polític amb els valencians».

Així ho ha manifestat després de reunir-se amb el cap del Consell durant la visita a Elx (el Baix Vinalopó) per presentar el primer programa d'ajudes del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) amb fons europeus que contempla distribuir 1.000 milions d'euros entre els municipis per a l'impuls de zones de baixes emissions (ZBE) i la transformació digital i sostenible del transport urbà.

Per a la ministra, «la col·laboració institucional ha de ser sempre total i absoluta», ja que està convençuda que junts s'aconseguirà l'objectiu comú de dissenyar «ciutats per viure».

Per la seua banda, Puig ha insistit que tant el Corredor Mediterrani com la xarxa de trens de Rodalies o la connexió de tren a l'Aeroport d'Alacant-Elx Miguel Hernández són «projectes fonamentals» per al País Valencià. El president espera que amb el pla anunciat per la ministra i amb el seu «suport» aquests puguen «accelerar-se».

També l'alcalde d'Elx, Carlos González Serna, ha aprofitat la visita de la ministra per posar l'accent en «la necessitat» que el seu departament invertisca en infraestructures viàries i ferroviàries que «són absolutament essencials per a la capital del Baix Vinalopó i per al conjunt dels municipis valencians».