La Generalitat aprova una desescalada «progressiva i prudent» de les restriccions aquest dilluns

De fet, no ha tornat a sol·licitar al TSJ una nova pròrroga del toc de queda per a cap municipi

per NLV

Societat, Política

Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació enfront de la COVID-19 | GVA
Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació enfront de la COVID-19 | GVA

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

El govern valencià reuneix aquest dilluns la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació enfront de la COVID-19, per aprovar una desescalada «progressiva i prudent» de les restriccions vigents al País Valencià des del passat 17 d'agost i fins a les 23.59 hores d'aquest dilluns.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, en la seua compareixença a petició pròpia a la Diputació Permanent de les Corts divendres passat, ja va anunciar que les bones dades epidemiològiques, la caiguda de la incidència i l'impuls de la vacunació «obri les portes a un nou escenari de reobertura». De fet, la Generalitat no ha tornat a sol·licitar al Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJ) una nova pròrroga del toc de queda per a cap municipi ni de la limitació de les reunions socials a 10 persones.

El País Valencià va tancar la setmana amb una incidència acumulada a 14 dies de 155,10 casos per 100.000 habitants, a cinc punts d'abandonar el risc alt per entrar en risc mitjà.

La Federació d'Oci i Turisme (Fotur) sol·licita que en aquesta reunió es permeta obrir al sector de l'oci fins a les 3.30 hores en una primera fase i que es permeta ballar amb màscara.

Per la seua banda, l'Associació Empresarial de Residències i Serveis d'Atenció a la Dependència (AERTE) reclama que «s'aprove la recuperació del contacte físic a les residències i s'elimine la reserva de les 1.400 places per a aïllaments en centres per atendre totes les persones que hi ha en llista d'espera per accedir a un centre residencial».