Escola Valenciana presenta el cicle de conferències «Foguera»

L'esdeveniment tindrà lloc els dies 17 i 18 de setembre al Jardí Botànic de la UV

per NLV

Cultura

Acte de les ReTrobades 2021d'Escola Valenciana al barri de Montolivet de València | Foto: Prats i Camps
Acte de les ReTrobades 2021d'Escola Valenciana al barri de Montolivet de València | Foto: Prats i Camps

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Escola Valenciana presenta «Foguera», un cicle de conferències sobre activisme, cultura i pensament. La iniciativa, de la qual també forma part la cooperativa Tresdeu, es desenvoluparà al Jardí Botànic de la Universitat de València. Aquesta proposta naix per la necessitat de projectar un futur millor i donar veu a noves idees i persones. Se celebrarà de manera presencial els dies 17 i 18 de setembre. 

La primera taula estarà moderada per Francesc Felipe, director i gerent d’Escola Valenciana, i tindrà com a participants Inés Hernand, presentadora de Gen Playz (RTVE); Clàudia Reig, sòcia de la cooperativa Barret Films i  «El nou paradigma audiovisual» Javi Ivànyez, creador d’Eh Universo Media. Tancarà la jornada la humorista Saray Cerro.

La següent taula, «Dones i tecnologia», comptarà amb l'activista per la sobirania tecnològica Gala Pin, la divulgadora i youtuber en «La gata de Schrödinger» Rocio Vidal, i la creadora de contingut feminista Belén Ivars. Moderarà la secretària d’Escola Valenciana Alexandra Usó. Abans de continuar amb les jornades de la vesprada, hi haurà l’actuació dels alacantins Vienna.

A continuació, una altra taula analitzarà la utilització d’Internet per part de l’extrema dreta i com combatre els seus missatges d’odi. Moderada per Òscar Piera, membre de la cooperativa Tresdeu, hi participaran el periodista  Miquel Ramos; Pol Andiñach, del canal Cuellilargo, i el col·lectiu mil·lenial Proyecto Una. L’actuació posterior serà a càrrec de la banda Marialluïsa.

Tancarà el cicle «Precarietat i Indústria cultural», amb l’economista urbà Ramon Marrades; la professora, creadora de contingut i artista Aina Monferrer, i la crítica d’art Marisol Salanova. Moderarà la taula la periodista i booktuber Marta Meneu. La música de comiat la posaran El Joan Petit, amb una proposta de música urbana i reggaeton en valencià des de la Safor i el nou pop de Laborde, alter ego de Míriam Ferrero, cantant de Lisasinson.

Seguint les normes sanitàries l’assistència es veurà limitada, així que l’organització obrirà inscripcions gratuïtes per assistir el pròxim dilluns 6 de setembre a la web foguera.info.