«A galopar!», de la companyia Atirohecho, al Teatre Micalet

L'obra es podrà veure en aquesta sala de València del 8 al 26 de setembre

per NLV

Cultura

«A galopar!», de la companyia Atirohecho, al Teatre Micalet
«A galopar!», de la companyia Atirohecho, al Teatre Micalet

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

El Teatre Micalet presenta a partir d'aquest dimecres i fins al 26 de setembre A galopar!, de la companyia Atiro Hecho, un espectacle que estableix un paral·lelisme entre el moviment dels indignats del 15M i el clima revolucionari anarco-sindicalista durant la Segona República. És una revisió del segon muntatge de la companyia, Ladran, luego cabalgamos, estrenada el 2013 i representada per tot l’estat espanyol i part de Sud-amèrica, feta per un grup de joves que donen la seua visió de la història i de l’avenir. Una nova versió que «incorpora referències a la Primavera valenciana – entre altres- i reflexiona sobre la necessitat de no perdre la  convicció revolucionaria a mesura que ens fem grans».

Atiro Hecho, que ja ha complit una dècada d'existència, ha estat una companyia lligada sempre als moviments socials i en constant reivindicació política, i ha facilitat que els joves de València generen els seus propis projectes de teatre polític amb l'acompanyament, suport, mitjans i infraestructura.

El repartiment de l'obra està format per Marc Estrellat, Carmen Asecas, Arantxa Cortés, María Covadonga, Francesc Romeu Ferrer, Rubén Cerdà-Bacete i Hu Zhao. Un grup que, assenyala la directora, Carla Chillida, «ens porta les seues reflexions del 15M, moment en el qual quasi tots eren xiquets o preadolescents. Les seues vivències d'aquest esdeveniment són molt diferents a les de la nostra generació. Treballar amb ells ens ha fet molt conscients del pas del temps».

A Galopar! compta amb la dramatúrgia de Carla Chillida i Rafa Segura, la traducció de Margarida Mateos, l'ajudant de direcció Manuel Climent i els grafismes d'Elías Taño.