Compromís vol saber què farà Sanitat davant la compra irregular d’accions de Ribera Salud a DKV

Carles Esteve: «Es tracta d'una irregularitat perquè contravé allò que diu la Llei de Salut»

per NLV

Societat, Política

El diputat de Compromís  Carles Esteve
El diputat de Compromís Carles Esteve

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

El diputat i portaveu de Compromís en la Comissió de Sanitat i Consum de les Corts Valencianes, Carles Esteve, ha registrat una pregunta adreçada a la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, per saber com pensa actuar davant de la compra d'accions de Ribera Salud a DKV, empreses que hui dia porten la gestió del departament de salut de Dénia (la Marina Alta).

Esteve ha explicat que «el 2018 Compromís va incloure una esmena a la Llei de Salut, que arreplega el seu article 7.3, i que subratlla que cap persona física ni jurídica podrà ostentar més del 40% de les participacions o accions en més d'un ens titular d'un contracte de gestió de servei sanitari integral en règim de concessió administrativa».

«Ara, segons informacions publicades als mitjans, hi ha una compra de participacions entre el grup d'empreses que gestiona el departament de salut de Dénia, concretament de Ribera Salud a DKV, per tal de gestionar en solitari aquest departament. Es tracta d'una irregularitat perquè contravé allò que diu la Llei de Salut».

«Desconeixem el full de ruta de Sanitat davant l'incompliment d'aquest article per part de Ribera Salud i volem saber quin protocol o passos pensa fer la consellera Ana Barceló per evitar que es vulnere la Llei de Salut valenciana en aspectes clau com la lliure competència i pel que suposa aquesta compra d'accions quant a domini empresarial d'una empresa sobre la resta».

A més a més, «la gestió pública directa és la millor opció i això ja ha quedat sobradament demostrat. Però en tant que hi haja empreses privades gestionant la sanitat, hem d'evitar posicions de domini i oligopolis que empitjoren més encara el servei, l'atenció o les condicions laborals del personal».

Compromís manifesta el seu «suport a la consellera Barceló en el procés de reversió del departament de Dénia cap a una sanitat pública, que amb la llei a la mà ha de passar per un bloqueig d'aquesta compra d'accions perpetrada per Ribera Salud», ha conclòs Carles Esteve.