Puig assegura que el Consell «gaudeix de bona salut» i que la crisi de Podem «no afectarà el full de ruta»

PSPV i Compromís esperen que les dimissions en Podem no afecten el Botànic i EUPV lamenta la falta de comunicació

per NLV / EP

Política

El president de la Generalitat, Ximo Puig | ACN
El president de la Generalitat, Ximo Puig | ACN

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat aquest dimarts que el govern valencià «gaudeix de bona salut» i ha garantit que la crisi que travessa Podem «en cap cas afectarà el full de ruta». En aquest sentit, sosté que l'eixida del vicepresident segon i conseller d'Habitatge del Consell, Rubén Martínez Dalmau, que li va comunicar la seua voluntat de tornar a la universitat després de considerar que havia tancat un cicle, s'ha produït de manera «molt raonable».

Puig, després de visitar el col·legi El Rajolar d'Aldaia (l'Horta Nord) amb motiu de l'inici del curs escolar d'Educació Infantil i Primària 2021-2022, ha contestat així quan li han pregunta si tem per la supervivència del Botànic a causa de la crisi que travessa Podem.

Per això, ha recalcat que el projecte del govern passa per «la recuperació econòmica i social a través de la superació de la pandèmia». Un projecte en què «ningú es quedarà al marge», ha afirmat.

De fet, el president ha destacat que es tracta d'«una nova mirada sobre la superació de les crisis» diferent a la que hi havia en el passat, quan «una part de la població va quedar exclosa». Al contrari, el Consell vol «cosir la societat» a través de la igualtat i garantir «un projecte de vida a cada persona, tinga les condicions socials que tinga».

Les reaccions del PSPV, Compromís i EUPV per les dimissions en Podem 

El PSPV i Compromís, les dues formacions que amb Unides Podem-Esquerra Unida integren el govern valencià, esperen que les dimissions produïdes en el Consell Ciutadà de Podem no influïsquen en l'executiu autonòmic, ja que es tracta de qüestions internes de partit que no creuen que afecte l'activitat del Consell i la parlamentària.

Així ho han indicat aquest dimarts els portaveus de PSPV i Compromís a les Corts, Manolo Mata i Fran Ferri, respectivament, durant les seues compareixences davant els mitjans de comunicació a la cambra autonòmica, on hi ha hagut aquest dimarts junta de Síndics.

També s'hi ha pronunciat la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica i coordinadora general d'Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), Rosa Pérez Garijo, que ha lamentat la «falta de comunicació entre Podem i EU» per abordar l'eixida i el relleu de Rubén Martínez Dalmau en l'executiu per Héctor Illueca.

La consellera ha censurat que Podem i EUPV no hagen tractat aquest canvi en el Consell, del qual formen part a través de la coalició Unides Podem-Esquerra Unida. Pérez Garijo ha afirmat que si es vol una coalició amb futur s'ha de treballar «de manera coordinada» i tindre «una relació de tu a tu» entre els partits.