Castelló per la Llengua celebrarà el 89é aniversari de les «Normes» a l'Alcora

«Al carrer, en valencià» és el lema dels actes de commemoració d'enguany

per NLV

Societat, Llengua

Acte de celebració del 88é aniversari de les Normes de Castelló l'any passat
Acte de celebració del 88é aniversari de les Normes de Castelló l'any passat

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Castelló per la Llengua celebrarà el 89é aniversari de la signatura de les Normes de Castelló amb un conjunt d'actes que començaran el 2 d'octubre a l'Alcora (l'Alcalatén) amb el lema: «Al carrer, en valencià!». 

Enguany, a la Pista Jardí d'aquest municipi, la plataforma recuperarà la tradicional Fira d'entitats i les activitats i tallers infantils entre les 16.30 i les 19 hores. Posteriorment, a partir de les 22 hores tindrà lloc a la part més festiva amb les actuacions musicals de Ficar Band, La Trocamba Matanusca i El Diluvi.

«Després de més d'any i mig en què, per la pandèmia, hem hagut de replantejar el format i l'aforament dels actes, hem volgut recuperar el format habitual de la celebració per  tornar a poc a poc a la normalitat», ha assenyalat la presidenta de l'entitat, Maria Nebot.

A més, quant al lema, ha explicat que perquè «el valencià tinga una bona salut, el seu ús ha de ser majoritari en la societat, és a dir, ha d'usar-se amb normalitat en tots els àmbits de la vida diària». «Volem una llengua amb bona salut, ben viva i, per això, animem la ciutadania a emprar el valencià també al carrer», ha manifestat Nebot.

La cloenda de la commemoració de les Normes tindrà lloc al desembre amb un homenatge als signants a la Casa Matutano de Castelló de la Plana.