Puig i Aragonès acorden una «aliança pràctica» per reclamar un «finançament just» i captar fons europeus

«És l'hora dels ponts», afirma el president valencià

per NLV

Política

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i el president del govern català, Pere Aragonès, al Palau de la Generalitat Valenciana | Jordi Bedmar | ACN
El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i el president del govern català, Pere Aragonès, al Palau de la Generalitat Valenciana | Jordi Bedmar | ACN

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i el president del govern català, Pere Aragonès, han acordat crear una «aliança pràctica» per reclamar a l'Estat un «finançament just» i captar fons europeus. Els dos caps dels executius s'han reunit aquest dimecres al Palau de la Generalitat Valenciana i, en una roda de premsa conjunta posterior, han explicat el seu compromís per treballar en «projectes compartits», com ara la gestió dels fons europeus contra la COVID-19, i lluitar contra l'«infrafinançament» de les dues autonomies.

Puig ha subratllat la intenció de «cooperar més» entre les dues administracions autonòmiques, ja que «no té sentit» l'«allunyament institucional» que hi ha hagut fins ara. «És l'hora dels ponts», ha constatat el president valencià.

«Tenim projectes diferents, es tracta de sumar en allò que es puga coincidir», ha afegit Puig. El president valencià també ha advertit que no es recuperarà «res» des del «frontisme», sinó a través «d'aliances diverses i plurals».

    Per la seua banda, Aragonès ha insistit que prioritza la taula de diàleg amb l'Estat, però ha garantit un treball de «llaços compartits» amb Puig per ajudar en els recursos del País Valencià. A més, ha tornat a reclamar la consolidació dels fons Next Generation de l'Estat.

    El president valencià i el cap de l'executiu català s'han compromés a teixir una «defensa conjunta» per exigir més transferències dels recursos procedents de Brussel·les per pal·liar els efectes de la pandèmia. En aquesta línia, han concretat la creació d'un «grup de treball consolidat» per demanar més ajuts europeus. També han reiterat l'enèsim reclam del Corredor Mediterrani.