El Consell Valencià LGTB+ es reuneix aquest dijous per analitzar les últimes agressions

Oltra: «Hi ha qui dispara i pega amb les paraules i altres s'emparen en aquests discursos i peguen amb les mans i disparen amb les armes»

per NLV

Societat, Política

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, en la presentació d'Orienta | GVA
La vicepresidenta i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, en la presentació d'Orienta | GVA

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

El Consell Valencià LGTB+ i el Consell Consultiu Trans del País Valencià es reuneixen aquest dijous amb caràcter d'urgència per analitzar les agressions que estan patint aquests col·lectius els últims dies.

L'últim cas que s'ha denunciat ha sigut el d'un jove trans de 21 anys que ha patit una agressió per part d'un home que li va pegar patades i punyades la nit d'aquest dilluns a l'avinguda Blasco Ibáñez de València.

La presidenta de tots dos consells, la vicepresidenta i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, ha recordat que el govern valencià ofereix les oficines Orienta a les persones que hagen patit agressions LGTBIfòbiques o necessiten qualsevol mena de suport.

Oltra ha recalcat que aquestes agressions són «intolerables» quan «encara tenim present la pallissa que va rebre Samuel» i ha considerat que el «caldo de cultiu» d'aquests atacs és el que fomenta «la ultradreta i els discursos d'odi». «Hi ha qui dispara i pega amb les paraules i després hi ha altres individus que s'emparen en aquests discursos i peguen amb les mans i disparen amb les armes», ha asseverat.

Per això, ha assenyalat que la LGTBIfòbia «no es pot consentir en una societat democràtica, avançada, que cuida la diversitat i les persones i que respecta els drets humans».

La vicepresidenta ha condemnat els actes que «normalment són provocats per persones que demostren un gran odi, frustració i covardia» i que «no admeten la diversitat i pensen que l'única manera de viure la vida, l'amor i la sexualitat és a través la pròpia cosmovisió».

«Això és una cosa que la societat ha de combatre, perquè cada vegada que agredeixen una persona per la seua orientació sexual, perquè és dona, perquè és estrangera o perquè té un altre color de pell estan agredint tota la ciutadania», ha afirmat. Per tant, cada agressió és «un atac a tota la societat, no només a la persona concreta sobre la qual es produeix l'agressió», ha conclòs.