L'Ajuntament d'Alacant amaga la motivació feixista de l'assassinat de Miquel Grau

El Casal Popular Tio Cuc denuncia aquest nou greuge a la seua memòria

per NLV

Societat, Política

L'Ajuntament d'Alacant amaga la motivació feixista de l'assassinat de Miquel Grau
L'Ajuntament d'Alacant amaga la motivació feixista de l'assassinat de Miquel Grau

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

L’Ajuntament d’Alacant ha procedit a instal·lar aquest dimecres una nova placa al modest memorial a Miquel Grau situat a la plaça dels Cavalls de la ciutat, lloc on va ser assassinat el 6 d’octubre del 1977, després de quatre mesos de la darrera agressió patida, denunciada el 22 de maig, ha assenyalat el Casal Popular Tio Cuc a Twitter. 

Aquest centre cívic ha explicat que, des que es va inaugurar l'octubre del 2015, hi ha hagut deu atacs, tots denunciats públicament per l'entitat, que «han tingut com a resposta de l'Ajuntament el silenci i la inacció habituals». «La nova placa és un insult a la memòria de Grau, un nou greuge a la família i una nova injustícia cap a totes les víctimes del feixisme», ja que «no s’esmenta ni el motiu pel qual Grau va ser assassinat ni el context en el qual va ocórrer», ha remarcat.  

Placa commemorativa anterior, amb l'explicació dels fets

El consistori «opta per la desmemòria i la negació d’uns fets inqüestionables: Grau va ser assassinat per un feixista per apegar cartells del 9 d’octubre del 1977». Uns fets el relat dels quals «s’indicava en la primera placa». Ara «l’Ajuntament instal·la un memorial sense informació» perquè vol «amagar la veritat i negar-la a la ciutadania d’Alacant». D'aquesta manera, «assassinen per segona vegada Miquel Grau, tornen a castigar la família i fugen del compromís democràtic».

El Casal Tio Cuc exigeix «la restitució del text anterior», i convoca «totes les alacantines a l’11é Homenatge a Miquel Grau» que se celebrarà el dissabte 2 d’octubre. «Perquè les paraules i la indignació cobren valor si les acompanyem de la mobilització i l’acció», ha recalcat.

«Fets com aquest ens recorden que la memòria de les víctimes del feixisme encara corre perill. Justícia i reparació per a totes les víctimes del feixisme!», ha conclòs.