Reciprocitat Ara! considera «positiu, però no suficient» l'anunci de Puig i Aragonès sobre la reciprocitat

Toni Infante assegura que continuarà la pressió perquè «és una qüestió de supervivència lingüística i un dret democràtic»

per NLV

Llengua, Política

Reciprocitat Ara! considera «positiu, però no suficient» l'anunci de Puig i Aragonès sobre la reciprocit
Reciprocitat Ara! considera «positiu, però no suficient» l'anunci de Puig i Aragonès sobre la reciprocit

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

La campanya «Reciprocitat Ara!» continuarà reivindicant que «només una reciprocitat total podrà influir positivament en la normalització de la llengua compartida entre els territoris».

Antoni Infante, portaveu de la campanya, impulsada per Decidim –Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià– i Plataforma per la Llengua, ha declarat: «La reciprocitat digital a partir de les apps i els dispositius mòbils és positiva, però no suficient. La majoria de les persones que volen veure digitalment els continguts ja hi poden accedir, però hi ha una immensa quantitat de població que no té accés a apps a les seues televisions. Per això, "Reciprocitat Ara!" continuarà reivindicant que cal aconseguir la reciprocitat plena de manera urgent per la normalització de la nostra llengua. Aconseguir la reciprocitat plena, és a dir, que tots els canals de televisió i ràdio en català/valencià es puguen veure en tots els territoris on és la llengua pròpia, és condició necessària (encara que no única) per a millorar la situació de la nostra llengua a tot el domini lingüístic. Uns problemes tècnics (raó per la qual suposadament no es pot avançar decididament a la reciprocitat total) i que han estat fortament qüestionats per persones expertes, no poden ser més importants que la supervivència de la nostra llengua».

Igualment, la campanya assegura que aquesta fita positiva és sens dubte important, fruit de la pressió continuada de la societat civil i celebra la bona entesa dels actuals governs autonòmics. Tanmateix, «Reciprocitat Ara!» assegura que continuarà la pressió perquè «és una qüestió de supervivència lingüística i un dret democràtic», ha conclòs Infante.