En compte de parlar de sexe, Solano & Tur parlen d’amor romàntic

L'actor i el periodista fan un recorregut particular per la història de les relacions amoroses

per NLV

Societat

En compte de parlar de sexe, Solano & Tur parlen d’amor romàntic
En compte de parlar de sexe, Solano & Tur parlen d’amor romàntic

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

L’actor i dramaturg Ximo Solano i el periodista i escriptor Joan Tur han titulat «L'amor romàntic (quan Ximo i Joan conten els seus amors a primera vista)» el capítol d'aquest dijous del seu podcast d’improvisació en valencià. Un nou capítol que es publicarà a les 21 hores en les plataformes habituals.

Solano i Tur es posen «melosets» i en compte de parlar «de follar i de matrimoni» decideixen parlar d'amor romàntic, perquè «l’amor és allò que et passa mentre coneixes algú». I fan un recorregut històric, des de Plató fins al segle XVIII, per tal de contextualitzar-ne el naixement. 

Abans de continuar amb aquest tema, Ximo conta una anècdota sobre el primer dia que va conduir.  I de retop, Joan li pregunta com acaba el rosari de l’aurora. I Ximo no ho té clar.

Després de la història clàssica, molt resumida, passen dels grecs a la classe de Ximo del romanticisme del XVIII. I els agrada, ja que «advoca per la creativitat i moltes coses més».

De sobte, Ximo ho para tot i diu tonto a Joan, perquè «ha descobert que la sèpia recorda cada moment de la seua vida». I decideixen que «la sèpia és romàntica i el polp aristocràtic».

També s’ocupen dels mites de l'amor romàntic: amor predestinat, la mitja taronja. «L’amor ho pot tot i això significa engolir conflictes», afirmen. «Igual que l'amor romàntic, l’ésser humà té tendència a anar contra la lògica», assenyalen. «Ja és casualitat que tots el troben prop de casa», diu Joan.

Joan explica l'últim casament al qual va assistir: «érem a l'aire lliure a 38 graus de temperatura». «Els nuvis mereixen durar prou de temps casats (almenys 3 o 4 anys) perquè era la quarta vegada que intentaven casar-se a causa de la pandèmia», apunta.

Ximo conta el seu amor a primera vista a la Tate de Londres i Joan el seu en un tren a Catalunya, quan estudiava. Dues boniques històries que van acabar sense haver començat.

Per acabar, recomanen la il·lustradora Laura Mars, que els ha regalat «un quadre de falleres meravellós i una sèrie Noruega, Bienvenido a Utmark».