València signa un acord per avançar cap a la neutralitat climàtica

Ribó ha subscrit al Senat aquest compromís al qual també s'han adherit Barcelona, Madrid i Sevilla

per NLV

Societat, Política

València signa un acord per avançar cap a la neutralitat climàtica
València signa un acord per avançar cap a la neutralitat climàtica

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

L'alcalde de València, Joan Ribó, i els de Madrid, Sevilla i Barcelona han signat aquest dimecres al Senat un acord per transformar les seues ciutats, i accelerar la transició energètica i ecològica abans del 2030. Un acord que s'inscriu dins de la iniciativa «citiES 2030», impulsada des de la plataforma «El Día Después». 

Durant la seua intervenció en l'acte, Ribó ha afirmat que «el repte no és només que les ciutats arriben a ser climàticament neutres, sinó que ho facen com més prompte millor». A més, ha alertat de la «gran transcendència d'aquesta declaració institucional, perquè pot suposar la llavor per a un gran pacte per la descarbonització de les ciutats». De fet, ha defensat la idea del pacte «entre el sector privat, el sector públic, l'acadèmia, la societat civil, la ciutadania i els mitjans de comunicació per assegurar que la transició a la sostenibilitat és realment un projecte col·lectiu». «Un projecte que va molt més allà d'un govern puntual, o fins i tot d'un ajuntament, per convertir-se en un autèntic projecte de ciutat», ha afegit.

L’acord forma part de la Missió de Ciutats que la Comissió Europea va llançar el 2020, dins del programa Horitzó Europa, amb l'objectiu d'aconseguir 100 ciutats climàticament neutrals el 2030. En aquest sentit, l'alcalde ha explicat que València s'ha dotat d'una estratègia «que combina l'Agenda Urbana –amb un marc d'objectius per a avançar en el nostre model mediterrani de ciutat sostenible, saludable, pròspera i compartida- i la innovació orientada a missions». En aquest context, s'ha referit a la figura de les «entitats ambaixadores de la missió, que hem creat per articular un ampli pacte social a la ciutat per a la seua descarbonització».