EUPV reclama el traspàs de les competències de Rodalies per «dignificar un servei essencial»

Cristian Veses: «La Generalitat està preparada per gestionar aquestes línies des de FGV»

per NLV

Societat, Política

EUPV reclama el traspàs de les competències de Rodalies per les «deficiències» del servei
EUPV reclama el traspàs de les competències de Rodalies per les «deficiències» del servei

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Esquerra Unida del País Valencià ha reclamat el traspàs de les competències de Rodalies a la Generalitat per al 2022 davant de les «deficiències» del servei, que «acumula problemes que venen de lluny, però que en els últims temps s'han intensificat i fins i tot han generat protestes ciutadanes».

La formació ha impulsat aquesta proposta en la Comissió Executiva perquè es puga debatre amb el govern estatal i s'incloga en els Pressupostos Generals de l'Estat del 2022. En aquest sentit, ha lamentat que el servei de Rodalies «continue gestionat per l'Estat, malgrat el temps que fa que es reivindiquen les competències, tal com està previst en l'Estatut d'autonomia».

Per això, EUPV exigeix «un nou model de Rodalies amb capacitat per vertebrar el territori i reduir l'ús del vehicle privat». Un model que «estiga centrat en les necessitats de la ciutadania valenciana». «Cal una gestió directa per prioritzar aquest servei enfront de l'alta velocitat, que ha rebut en els últims anys quatre vegades més inversió que Rodalies».

El responsable d'Acció Política d'Esquerra Unida, Cristian Veses, ha defensat que, amb els recursos «suficients», el País Valencià «està preparat per gestionar el servei de Rodalies des de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV)». «Una gestió més pròxima al territori amb millor coneixement de les necessitats donaria millors inversions i finalment una millor qualitat del servei», ha assenyalat.

Per a Veses, «la pèrdua constant d'usuaris a les línies de Rodalies valencianes és una mostra del maltractament sistemàtic i la desastrosa situació: la reducció de freqüències, les cancel·lacions i problemes constants amb la puntualitat han augmentat la desconfiança de la ciutadania».

«Aquesta degradació del servei és conseqüència de mancances estructurals i de l'infrafinançament valencià, qüestions que s'hauran d'abordar amb el traspàs competencial», ha conclòs.