Un 80% dels ciutadans de l'Estat demana consultar amb les autoritats autonòmiques i locals l'ús del fons de recuperació

Quasi el 50% desconfia de la gestió que en farà el govern espanyol, segons una enquesta europea

per NLV / ACN

Societat, Política

La presidenta de la Comissió Europea Ursula von der Leyen, durant una roda de premsa  | Natàlia Segura | ACN
La presidenta de la Comissió Europea Ursula von der Leyen, durant una roda de premsa | Natàlia Segura | ACN

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Un 80% dels ciutadans de l'estat espanyol demana consultar amb les autoritats autonòmiques i locals les inversions del fons de recuperació, segons una enquesta europea publicada aquest divendres. L'últim Eurobaròmetre indica que quasi el 50% dels enquestats a l'Estat desconfia de la gestió que farà el govern espanyol de les ajudes europees per la pandèmia. Un 30% dels ciutadans a l'Estat no té clar si els fons del NextGeneration EU tindran un impacte positiu en la seua situació personal o professional i només un 39% pensen que se'n beneficiaran. 

Pel que fa a la pandèmia, un 44% dels enquestats en el conjunt de la UE suspén l'estratègia de vacunació de Brussel·les i quasi el 60% creu que les autoritats no són prou transparents sobre les vacunes. Un 71% dels europeus defensen que els beneficis de la vacuna superen els riscos i un 66% opina que inocular-se és un deure cívic.

De cara a l'inici del nou curs polític, els europeus assenyalen el canvi climàtic (43%), la pobresa i exclusió social (32%) i la creació de llocs de treball (31%) com a principals prioritats polítiques del club europeu, segons l'Eurobaròmetre.