Illueca garanteix la «unitat» del Botànic i una «nova etapa» de diàleg en Unides Podem

En nou conseller assegura la continuïtat de l'equip de Dalmau

per NLV / EP

Política

Héctor Illueca i Rubén Martínez Dalmau en l'acte de traspàs de cartera | Rober Solsona | EP
Héctor Illueca i Rubén Martínez Dalmau en l'acte de traspàs de cartera | Rober Solsona | EP

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

El nou vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, ha promés el càrrec aquest divendres, una responsabilitat que ha assumit amb voluntat d'«enfortir la unitat del Consell i el projecte del govern del Botànic» i «reimpulsar» les polítiques d'habitatge que ja estan engegades i que s'han desplegat amb «eficàcia».

En aquest sentit, ha defensat que «només des de la unitat podrem desenvolupar les polítiques públiques, les conquestes socials que està aconseguint aquest govern i convertir-les en irreversibles». «No vinc a fer electoralisme ni a barallar-me per un vot amb uns i altresl». Segons ha dit, Unides Podem tindrà una «posició pròpia» que discutirà «lleialment i amb discreció» amb els seus socis del Consell i està convençut que s'aconseguiran acords «com correspon en un govern de coalició».

En clau interna, Illueca ha assenyalat  que «hui comença una nova etapa» en Unides Podem en la qual es necessita «molt de diàleg». «El passat és passat», ha dit en al·lusió a la recent dimissió de set membres del Consell Ciutadà de Podem i al malestar expressat pels seus socis de coalició, Esquerra Unida (EUPV), per «falta de comunicació» quant al canvi en la vicepresidència.

En aquest punt, ha assenyalat que Podem és un partit jove que ha d'«aprendre a construir un espai amable, on la discrepància no reste, sinó que enriquisca» i ha asseverat que ell «es dedicarà a parlar amb tothom i mirar al futur».

El fins ara director de la Inspecció de Treball i Seguretat Social del govern espanyol ha fet aquestes declaracions després de prometre el seu nou càrrec en el Consell, en un acte al qual han assistit la ministra de Drets Socials i secretària general de Podem, Ione Belarra, i el coordinador federal d'Esquerra Unida i ministre de Consum, Alberto Garzón, que no han atés els mitjans.

El nou vicepresident segon de l'executiu valencià ha arribat acompanyat de Belarra i el cofundador de Podem, Juan Carlos Monedero. Tots tres han sigut rebuts per la coordinadora general de la formació morada al Páis Valencià, Pilar Lima, uns metres abans d'arribar al Palau de Pineda, on els esperaven el vicepresident segon sortint, Rubén Martínez Dalmau, la vicepresidenta, Mónica Oltra, i la consellera de Transparència i coordinadora general d'EUPV, Rosa Pérez Garijo.

Quant a l'equip que l'acompanyarà en les seues noves funcions, Illueca ha dit que mantindrà l'«estabilitat» de l'equip del seu antecessor, «perquè l'avala una gestió eficaç i el desenvolupament de polítiques públiques complexes d'articular». Només n'hi haurà «algun ajust menor». Així mateix, ha lloat el treball de Dalmau, «un exemple de dedicació al servei públic» i d'«eficàcia de la seua tasca», i ha dit que intentarà estar a la seua altura.

Quant als seus objectius, Illueca ha avançat que la seua intenció és impulsar «la universalitat del dret a l'habitatge» amb les polítiques «més avançades de l'Estat» en un marc que «guie» la futura Llei Estatal del Dret a l'Habitatge.