Interior crearà grups especialitzats en delictes d'odi en la Policia Nacional i la Guàrdia Civil

Sánchez presideix la Comissió del Pla de Lluita contra els Delictes d'Odi acompanyat de Marlaska

per NLV

Societat, Política

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

El Ministeri de l'Interior crearà grups específics contra els delictes d'odi dins la Comissaria General d'Informació i de les brigades provincials d'Informació de la Policia Nacional i la comandància d'informació de la Guàrdia Civil. És una de les mesures aprovades aquest divendres a la Comissió de Seguiment del Pla d'Acció de Lluita contra els Delictes d'Odi que ha presidit el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, al costat del ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska.

Segons el govern espanyol, en la reunió s'han analitzat les línies d'acció de pla que estarà vigent durant el trienni 2022-2024, que establirà huit línies d'acció prioritàries i introduirà mesures complementàries al que ja es va aprovar per als anys 2019-2021.

Entre altres, reforçarà els mecanismes de coordinació entre les forces i cossos de seguretat de l'Estat amb les policies autonòmiques i locals, i s'establiran mesures d'avaluació de risc en un procediment similar al sistema contra la violència de gènere.

A més, la comissió ha aprovat un augment del personal de l'Oficina Nacional de Lluita contra els Delictes d'Odi, que va ser creada el 2018.

Durant la reunió el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha destacat la col·laboració de les entitats del tercer sector i ha apuntat a la necessitat de treballar específicament en els delictes d'odi motivats per l'antigitanisme, que van créixer un 57% el 2020.