La Setmana del Llibre en Català presenta 270 novetats editorials i programa 250 activitats

17 editorials i 20 autors del País Valencià hi participen en aquesta gran fira literària

per NLV

Cultura, InfoLlibres

Expositor de la Setmana del llibre en català | Àngela Sànchez | ACN
Expositor de la Setmana del llibre en català | Àngela Sànchez | ACN

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

El Moll de la Fusta de Barcelona acull des d'aquest divendres i fins al 19 de setembre la 39a edició de la Setmana del Llibre en Català, que presenta un programa de 250 activitats i 227 expositors, a banda de 270 novetats editorials. La cita duplica els dies que va durar l'any passat, quan es va veure afectada plenament per la pandèmia de la COVID-19.

L'escriptor, poeta i activista cultural Biel Mesquida (Castelló de la Plana, 1947) rebrà el 25è Premi Trajectòria, s'homenatjarà Gemma Romanyà (Capellades, 1945 - 2018) i el periodista Xavier Graset serà distingit amb el Premi Difusió 2021. La cita s'ha fet «més gran que mai amb més mòduls, expositors i més novetats». 

Entre les activitats hi haurà 175 presentacions i taules rodones adreçades als públic adult; 60 adreçades al públic familiar; 150 signatures d'autors, i 28 itineraris literaris, 9 dels quals s'han programat fora de Barcelona gràcies a la col·laboració amb Òmnium Cultural. L'any passat hi va haver 180 activitats i 200 signatures.

Pel que fa als expositors, n'hi haurà 227 distribuïts en 69 mòduls, entre els quals 185 segells editorials, 19 llibreries, 1 distribuïdora, 9 universitats i 12 institucions. Alhora, en el marc de l'esdeveniment es presentaran 270 novetats editorials, títols de fons i 500 capçaleres de revistes i premsa comarcal i de proximitat. 

El sector editorial valencià en la Setmana

Aquest diumenge, l’Associació d’Editorials del País Valencià (AEPV) ha organitzat «Contem i Comptem», un magazín literari conduït per Amàlia Garrigós i Víctor Amela que acollirà entrevistes amb creadors i creadores, xerrades al voltant de l’actualitat literària valenciana i les actuacions musicals de Joan Amèric. A més, s’abordaran debats com la necessitat d’assolir la unitat de mercat en concordança amb la unitat de la llengua.

Aquest acte suposa un nou capítol de la tradicional presència de les editorials valencianes en la Setmana. Una relació consolidada amb quasi una dècada de participació col·lectiva mitjançant fórmules com La Collita Valenciana, que va congregar durant anys als editors i creadors del nostre territori que acudien a la cita de Barcelona. Ara, «Contem i Comptem» pren el relleu  i proposa nous continguts i perspectives, sempre amb els llibres com a protagonistes.

Escenaris

A diferència de l'edició del 2020, aquest any s'han pogut recuperar els 3 escenaris (2 per adults i 1 per públic familiar) habituals. Com a novetat s'incorpora un espai per a la lectura i el descans i s'amplia l'aforament del bar.

D'altra banda, per cinquè any el Making Catalan Literature Travel for International Publishers and Agents se celebrarà dins del marc de la Setmana gràcies a la col·laboració amb l'Institut Ramon Llull. Hi participaran 14 editors internacionals que es trobaran amb una trentena d'editorials i agències catalanes en sessions conjuntes de mitja hora en què els presentaran els seus títols i apostes més importants.