Els col·lectius LGTB+ del País Valencià planten cara a les agressions

Diverses concentracions simultànies diuen «prou» als atacs homòfobs

per NLV

Societat

Concentració a la plaça del Cedre de València | Lambda
Concentració a la plaça del Cedre de València | Lambda

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Diferents concentracions simultànies celebrades en la vesprada d'aquest dissabte en diversos punts del País Valencià han dit «prou» a les agressions homòfobes ocorregudes en les últimes setmanes i han censurat que el discurs de l'extrema dreta, amb la «complicitat silenciosa de la dreta», és «directament responsable» d'aquesta «violència». 

A València, l'acte de protesta ha tingut lloc a la plaça del Cedre, on han acudit més de 400 persones. Ha comptat amb l'assistència de la vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, la coordinadora autonòmica de Podem, Pilar Lima, i la regidora d'Igualtat de l'Ajuntament de València, Lucía Beamud, entre d'altres.

Lambda, col·lectiu LGTB+ per la diversitat sexual, de gènere i familiar i la resta de col·lectius LGTB+ de la ciutat han manifestat que no volen deixar «cap agressió sense resposta». Insisteixen que «és el moment de dir prou» després de la quarta agressió en la mateixa zona prop de l'avinguda de Blasco Ibáñez.

Durant la concentració s'ha fet lectura d'un text que assenyala la capacitat de «resiliència» de les persones LGTB+ i de la seua capacitat de «traure el punt positiu de la pitjor situació».

El coordinador general de Lambda, Fran Fernández, ha assegurat: «El nostre moviment mai s'aturarà, perquè si ens aturem nosaltres, l'odi avança». Aquesta és «una situació que no es pot permetre en una societat democràtica com la nostra». València, han recalcat, és «una ciutat segura per al col·lectiu LGTB+, malgrat l'augment de les agressions dels últims mesos». Una ciutat «que es mostra, una vegada més, disposada a acompanyar-nos en el rebuig de la LGTBfòbia», ha afirmat.

Concentració a la plaça del Cedre de València | Lambda

Fernández ha asseverat que «aquests atacs, que també pateixen altres entitats socials, són una desagradable conseqüència de la proliferació del feixisme com a discurs legítim», i «és feina de totes les persones combatre el feixisme unides».

Després de la lectura s'han corejat diverses consignes com «Cap agressió sense resposta», «Si toquen a una, ens toquen a totes», «Fora feixistes dels nostres barris», «Denúncia arxivada, marica assasinada» i s'ha tingut un record per a Samuel, assassinat aquest estiu en A Coruña en un altre cas de LGTBfòbia.

El col·lectiu recorda que, en cas de patir una agressió o de presenciar-la –perquè qualsevol testimoni d'aquestes situacions també pot denunciar-les–, contacte amb Orienta, l'Oficina LGTB+ de la Generalitat Valenciana, que ofereix de forma gratuïta atenció social, psicològica i legal, segons les necessitats de cada persona. El telèfon d'Orienta per  demanar atenció és el 900 101 015 i no té cost.