Compromís incorpora la perspectiva del despoblament a la Llei del Fons de Cooperació Municipal

Les Corts aproven les esmenes presentades per la coalició a aquesta norma

per NLV

Territori, Política

El diputat i portaveu de Compromís a la Comissió de Justícia, Governació i Administració Local, Silverio Tena
El diputat i portaveu de Compromís a la Comissió de Justícia, Governació i Administració Local, Silverio Tena

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

La Comissió de Justícia, Governació i Administració Local ha aprovat, en la sessió d'aquest dilluns, les esmenes que el grup parlamentari Compromís ha presentat a la Llei del Fons de Cooperació Municipal. «Un pas endavant, perquè significa incorporar a la llei la perspectiva del despoblament», ha explicat el diputat i portaveu de Compromís a la Comissió, Silverio Tena.

Les esmenes de Compromís aprovades demanen, d'una banda, incloure la Direcció General amb competències en matèria de despoblament dins de la Comissió de Col·laboració i Cooperació com a encarregada de gestionar el fons, i, d'altra banda, establir un import base per  garantir que els municipis més xicotets tinguen un mínim per al seu desenvolupament.

«Tot això beneficiarà les localitats que pateixen despoblament i que, per tant, tenen unes necessitats afegides a la resta. Evidentment, no és l'eina per lluitar-ne en contra, però incorporar-ho al Fons de Cooperació significa assumir la diversitat de la necessitat que hi ha als municipis del País Valencià. És donar la importància que es mereix la qüestió del despoblament al nostre territori», ha assenyalat Tena.

«Compromís és conscient de la desigualtat que està generant-se als pobles del sud per les decisions que es prenen, en concret a la Diputació d'Alacant. Per això, cal una llei com aquesta, que pose fi a les discriminacions i que ajude a donar resposta a les necessitats dels municipis, estiguen al sud o al nord, governats per uns o per altres», ha afegit el diputat.

«Aquest fons, que funciona des del 2016, ja és hora que arribe a tots per igual. Defensar el municipalisme és defensar l'esperit d'aquesta llei, i per això esperem que tots els grups parlamentaris li donen suport quan es vote al ple de les Corts", ha conclòs Tena.