Oltra estarà «encantada» de compartir amb Yolanda Díaz un projecte de reconstrucció de les esquerres

Díaz, davant d'un acord per a les pròximes eleccions, diu que cal «un nou contracte social» que «s'ha de fer a moltes mans»

per NLV

Política

La vicepresidenta del govern valencià i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, i la vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz | GVA
La vicepresidenta del govern valencià i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, i la vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz | GVA

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

La vicepresidenta del govern valencià i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, i la vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, han acordat després de la reunió que han mantingut aquest dilluns a València, en la qual han mostrat «una gran sintonia», celebrar-ne una altra «més intensa», de més duració, atesa la voluntat de Díaz de continuar col·laborant amb el Botànic, que ha destacat que és «un exemple de polítiques progressistes valentes», especialment sobre política d'ocupació juvenil.

En la roda de premsa posterior, la ministra ha comentat, davant la possibilitat d'arribar a un acord entre les esquerres per a les pròximes eleccions, que ara cal «un nou contracte social» que «s'ha de fer a moltes mans». «Sé bé que la gent no vol que pensem igual, sinó veure'ns juntes caminant, llaurant un camí que no és per a nosaltres, sinó per a la societat», ha defensat.

Per la seua banda, respecte d'aquest assumpte, Oltra, ha assenyalat que «ara s'està en el què», que és «el més important», i que estarà «encantada» de compartir amb Díaz un projecte de reconstrucció de les esquerres. A més, ha remarcat que cal «corregir» el defecte de la política de «parlar molt i escoltar poc». En aquest sentit, ha manifestat que «l'interés està sempre en el qui, però ara estem en el què perquè encara no tenim perspectiva per calibrar bé el mal que deixarà aquesta pandèmia».

Per això, ha insistit que cal «construir un projecte col·lectiu i comunitari al voltant del què en aquest país des de les mirades diverses, des de les diferents maneres d'abordar aquests problemes i des d'un diagnòstic compartit». «Això és un repte que és un llegat per a una generació i conformarà després els que hagen de ser els actors del qui», ha indicat.

Díaz ha exhibit en diverses ocasions «l'afecte» que sent per Oltra i ha admés que volia fer-li una visita institucional perquè ha sigut un «referent» i volia mostrar-li així «un reconeixement col·lectiu dels qui ens hem mirat en ella i aprés moltes coses en la vida pública i també en la privada».

La ministra ha apuntat que totes dues són «molt diferents, encara que molt semblants». «Ella és valenciana, jo gallega, tenim cultures molt diferents, però hi ha alguna cosa que al nostre país li encantaria, que és veure dones que, sent diferents, poden ser capaces de treballar juntes», ha dit.

«Això és el que espera la gent de nosaltres, que treballem molt amb una única vocació que és la ciutadania i, per descomptat, en un nou país que té molt a veure amb el planeta, amb les dones i els joves, perquè sense ells no hi ha futur possible», ha afegit.

Sobre el fet de si amb aquesta trobada ha volgut donar prioritat institucional a Compromís en compte de Podemos per comparéixer amb Oltra i no amb el nou vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, ha afirmat que la seua voluntat és «cooperar i no competir».

Així, ha desitjat «la millor de les sorts» a Illueca, de qui ha dit que «només té cap a ell agraïments» per les «grans coses» que han dut a terme junts en el Ministeri. «Jo sempre coopere, tendisc mans, teixisc i, per descomptat, no competisc», ha subratllat.