L'Eurocambra reclama el reconeixement de les famílies LGTB+ a tota la UE

Els eurodiputats insten la CE a obligar tots els estats a «respectar la continuïtat jurídica dels lligams» familiars

per NLV / ACN

Societat, Política

L'Eurocambra a Luxemburg
L'Eurocambra a Luxemburg

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

L'Eurocambra reclama el reconeixement de les famílies LGTB+ a tots els estats de la Unió Europea. En una resolució no vinculant aprovada per 387 vots a favor, 161 en contra i 123 abstencions, els eurodiputats expressen la seua «profunda preocupació per la discriminació que pateixen les famílies LGTB+ i els seus fills» en alguns països de la Unió Europea. Només la meitat dels estats del bloc comunitari reconeixen els matrimonis del mateix sexe i per això la resolució de l'Eurocambra reclama un «enfocament comú» i demana als estats que «introduïsquen la legislació pertinent per garantir el ple respecte del dret a la vida privada i familiar sense discriminació». 

La resolució reclama a la Comissió Europea que propose una legislació que obligue tots els estats membre a «respectar la continuïtat jurídica dels lligams» de les famílies LGTB+. A més, també demana que es reconega arreu de la UE el certificat de naixement d'un infant d'una família LGTB+ expedit per un altre estat membre. 

Els eurodiputats del PP s'han abstingut i els de Vox han votat en contra de la resolució. La resta d'eurodiputats de l'Estat han votat a favor del text.