À Punt,TV3 i IB3 advoquen per avançar en una major col·laboració
À Punt Mèdia, Televisió de Catalunya i IB3 i han advocat aquest dimarts per una major col·laboració entre les corporacions, continuar amb les coproduccions i consolidar l'espai comunicatiu de la llengua catalana.
Ho han dit el director d'À Punt, Alfred Costa; de TV3, Vicent Sanchis, i el d'IB3, Andreu Manresa, en la sessió «El servei públic audiovisual a les Illes Balears, València i Catalunya» del Fòrum de la Comunicació del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC).
Sanchis ha assegurat que s'està col·laborant, però que «la idea és fer-ho sense parar», i confia que À Punt se sume prompte al canal digital de continguts audiovisuals Bon Dia Televisió, on ja estan TV3 i IB3 amb continguts informatius i audiovisuals.
Ha dit que Bon Dia Televisió hauria de ser un agregador, però podria ser «diferent, més ambiciós» que l'actual. Per això, ha demanat que cada pas que es done en la col·laboració entre les corporacions siga prudent per tal que no calga frenar després.
Llengua
Vicent Sanchis ha assenyalat que les tres televisions comparteixen una mateixa llengua i que no es resigna a conformar-se amb la situació actual, i ha defensat avançar cap a un estàndard de la llengua que permeta que cada territori la senta com a pròpia i permeta compartir doblatges.
Alfred Costa ha dit que el canal necessita aliances per fer «un salt qualitatiu i quantitatiu», i ha considerat que s'avança «en el bon camí» amb les coparticipacions en sèries i programes.
«Estem en el punt de construir i anar allà on podem bastir relacions millors i de major estabilitat», ha subratllat Costa, que a més ha recordat la joventut de la cadena.
El director d'IB3, Andreu Manresa, ha remarcat la bona sintonia existent entre les tres televisions, ha apuntat que el present en el sector audiovisual està «carregat de dubtes, però carregat d'ambició», i ha mostrat tota la disposició a col·laborar en projectes.
Igual que Sanchis, Manresa també considera vital aconseguir un estàndard de la llengua per a abaratir les produccions, que en la seua opinió ha de tindre «capacitat d'atracció».
La Llei de l'audiovisual és «molt lesiva»
El president del CAC, Roger Loppacher, ha demanat que s'impulse la producció de cooperació entre les tres televisions, potenciar la reciprocitat i promoure una plataforma digital, a la qual es puga sumar la col·laboració privada.
Sobre la llei audiovisual estatal que prepara el govern espanyol, ha dit que el redactat actual és «molt lesiu» per la falta d'aposta en la diversitat cultural i lingüística, la inconcreció de finançament i la invasió de competències en serveis públics.
A més, Loppacher ha instat la Generalitat de Catalunya a actualitzar la normativa per reafirmar les competències del CAC i el foment de la producció catalana.