El Front Abolicionista es concentrarà cada setmana a les Corts fins que s'aprove la PNL contra l'explotació sexual

Considera «inadmissible» que la proposta no s'haja debatut des que les formacions del Botànic es van comprometre al febrer del 2020

per NLV / EP

Societat, Política

EP | Pablo Alberola
EP | Pablo Alberola

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

El Front Abolicionista es concentrarà cada setmana davant de les Corts fins que s'aprove la Proposició No de Llei (PNL) contra l'explotació sexual, segons ha anunciat aquest dimarts després de la primera protesta.

Sobre aquest tema, recorden que les formacions del Botànic es van comprometre el febrer del 2020 a portar al ple la PNL proposada per aquesta plataforma que agrupa mig centenar d'organitzacions feministes.

En el text s'insta el govern espanyol a establir els mecanismes necessaris per a l'abolició de la prostitució i del tràfic de menors i dones, així com a l'adquisició d'un compromís «ferm» per part del Botànic per al desenvolupament d'una normativa autonòmica abolicionista, dins de les seues competències.

«Una normativa que ha de garantir a les dones en situació de prostitució, els drets i recursos necessaris per a la seua protecció, atenció i reparació integral, així com el desmantellament de la indústria de l'explotació sexual i de les activitats dels proxenetes», assenyala.

Així mateix, el tercer eix, segons recull el manifest que han llegit davant del Parlament valencià, seria la desactivació de la demanda de prostitució, ja que constitueix «un element clau per a la pervivència d'aquesta manera de violència i explotació». «Els diners del prostituïdor mouen el proxeneta i sostenen la tracta i la prostitució», assevera.

El Front Abolicionista considera «inadmissible» que la proposta no s'haja debatut des que el 4 de febrer els partits que sustenten el Consell registraren la proposta, signada per les diputades Rosa Mustafá (PSPV), Mònica Àlvaro (Compromís) i Cristina Cabedo (Unides Podem).

«El nostre objectiu és que els grups parlamentaris acorden com assegurar l'atenció integral a les dones que estan en situació d'extrema precarietat i solucionen aquesta vulnerabilitat socioeconòmica a través de la prostitució», han declarat les responsables del col·lectiu.

De la mateixa manera, consideren «urgent» llançar un missatge «inequívoc» als agressors que «la violència masclista no té cabuda en una societat justa i igualitària».

Finalment, recalquen «la indignació» per aquesta demora, ja que recorden que en el Front Abolicionista participen supervivents de la prostitució i associacions que les atenen, «per la qual cosa coneixem en profunditat el tipus de violència sexual que envolta l'activitat de la prostitució, les seues terribles seqüeles i les mesures preventives encaminades a la seua eliminació».