El port de Borriana augmenta el seu caràcter solidari amb l'arribada del Rise Above

El vaixell de l'ONG alemanya Mission Lifeline hi va atracar la matinada d'aquest dimecres

per NLV

Territori, Societat

El Port de Borriana augmenta el seu caràcter solidari amb l'arribada del Rise Above
El Port de Borriana augmenta el seu caràcter solidari amb l'arribada del Rise Above

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

El vaixell Rise Above de l'ONG alemanya Mission Lifeline ha arribat la matinada d'aquest dimecres al port de  Borriana (la Plana Baixa) per primera vegada amb l'objectiu de preparar la seua primera missió després de vint mesos d'adaptació a la nova tasca. El canvi de funció d'aquesta embarcació de 25 metres d'eslora i 6 de màniga és paradoxal, ja que que ha passat de ser utilitzada en proves militars a rescatar persones. 

Segons ha destacat l'Aurora- Grup de Suport, entitat local que dona suport a les ONG, «amb aquest navili de rescat, ja en són huit els que tenen com a base d'operacions per als treballs logístics i de manteniment la ciutat de Borriana». Un fet que «representa un important impacte positiu sobre l'economia local» i que, a més, «converteix el port en tot un referent a nivell global de les missions de rescat humanitari».

L'Aurora- Grup de Suport, a més d'atendre totes les necessitats logístiques i mediàtiques d'aquest i altres vaixells, segueix desenvolupant el projecte logístic CESORMED (Centre de Suport a les ONG de Rescat de la Mediterrània). Una instal·lació per millorar la funció de les diferents entitats.

El consistori borrianenc i la Direcció General de Ports, Aeroports i Costes de la Generalitat Valenciana han estat convocats per l'entitat borrianenca per dur a terme diverses gestions amb la intenció que aquest projecte humanitari es porte a terme amb la màxima celeritat.