Pedreguer: Xarrada sobre la situació de la llengua en el sistema comunicatiu valencià després de sis anys de govern del Botànic

El president de la cooperativa La Veu del País Valencià, Moisès Vizcaino, en parlarà a Pedreguer aquest divendres

per NLV

Societat, Llengua

Moisès Vizcaino | Foto: Ulisses Ortiz
Moisès Vizcaino | Foto: Ulisses Ortiz

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

El president de la cooperativa Edicions Diari La Veu del País Valencià, Moisès Vizcaino, farà aquest divendres, 17 de setembre, a la Casa de Cultura de Pedreguer (la Marina Alta) a les 20.00 hores, una xarrada titulada «Situació de la llengua en el sistema comunicatiu valencià. Balanç de sis anys del govern del Botànic: ni llengua nacional ni reciprocitat ni mitjans de comunicació hegemònics en valencià, encara?».

Vizcaino tractarà en primer lloc sobre els antecedents històrics dels diaris en valencià, el marc estatutari i la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià (LUEV) i els mitjans de comunicació. A continuació, abordarà l'actual panorama del sistema comunicatiu valencià, format majoritàriament per mitjans editats en castellà, d'àmbit provincial, centralistes i subordinats.

Posteriorment, se centrarà en la trajectòria del grup La Veu del País Valencià des del 2012, quan va nàixer aquest projecte comunicatiu amb consciència lingüística i social que ara mateix edita Nosaltres La Veu i La Veu dels Llibres, dues publicacions digitals redactades íntegrament en valencià i totalment lliures, ja que només depenen dels subscriptors, els nostres agermanats. La primera, un diari amb visió de conjunt del País Valencià; la segona, una revista setmanal d'informació i crítica literària que s'ocupa de la producció editorial de tots els territoris de llengua catalana.

Per últim, explicarà l'objectiu d'assolir enguany 1.000 agermanats que facen una donació de 150 euros a la Fundació Jordi de Sant Jordi (entitat mecenes de La Veu). Una donació deduïble en la declaració de la renda fins al 105% de l'import. Aquest nombre de subscriptors faria possible recuperar Diari La Veu del País Valencià, que va haver de suspendre l'edició a finals del 2019.