L'OCDE torna a alertar de l'elevat nombre d'alumnes repetidors a l'estat espanyol

La pandèmia fa créixer tres punts, fins al 22% ,els joves que ni estudien ni treballen

per NLV

Societat

ACN | Albert Lijarcio
ACN | Albert Lijarcio

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

El nombre d'alumnes de secundària que repeteixen a l'estat espanyol quadruplica la mitjana de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE). Segons un informe publicat aquest dijous, el 8,7% dels alumnes de secundària a l'Estat són repetidors, mentre que la mitjana de l'OCDE és de l'1,9%. Pel que fa al Batxillerat i l'educació superior no universitària, la taxa de repetidors a l'Estat és del 7,9%, mentre que la mitjana de l'OCDE es troba en el 3%. Dels que repeteixen, el 60% són xics. D'altra banda, l'informe apunta que la pandèmia ha fet créixer tres punts fins al 22% el joves que ni estudien ni treballen a l'Estat. 

La mitjana de l'OCDE de joves que ni estudien ni treballen se situa en el 16,1% el 2020, sis punts per sota de la taxa de l'estat espanyol que, segons l'estudi, és el segon estat de la Unió Europea amb més joves que ni estudien ni treballen. Només el supera Itàlia amb un 25,5%. L'Estat se situa al nivell en aquesta qüestió de països com Colòmbia, Mèxic o Israel. 

L'informe també apunta que la inversió en educació és inferior a la mitjana de l'OCDE. L'any 2018 s'hi va destinar un 4,3% del PIB, un 0,6% menys que la mitjana de l'OCDE. A més, l'organisme alerta que on menys diners es van destinar és a l'ensenyament superior. 

Finalment, l'informe alerta que les dones estan infrarepresentades en estudis científics, en els quals representen només el 24% de les noves matriculacions. D'altra bada, també avisa que és més probable que les dones estiguen a l'atur que els homes, especialment amb baixos nivells d'educació.