Unides Podem planteja al Congrés el problema de la competència deslleial de la taronja sud-africana

Marisa Saavedra, diputada d'UP: «Els productors i treballadors valencians necessiten una acció decidida del Ministeri en la seua defensa»

per NLV

Territori, Política

La diputada d'Unides Podem al Congrés Marisa Saavedra
La diputada d'Unides Podem al Congrés Marisa Saavedra

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

La diputada d'Unides Podem al Congrés per Castelló, Marisa Saavedra, i la diputada per València Roser Maestro han registrat al Congrés preguntes adreçades al Ministeri d'Agricultura en què mostren la preocupació per la competència deslleial que pateix el sector citrícola del País Valencià a causa de la importació de taronja sud-africana.

Ara, el Ministeri s'haurà de pronunciar per escrit «sobre l'ús de pesticides alemanys prohibits per la Unió Europea a les explotacions citrícoles sud-africanes, i sobre la competència deslleial que l'admissió d'aquestes produccions a la UE generen en les produccions valencianes, més cares perquè han de complir amb els requeriments fitosanitaris, ambientals i laborals corresponents». També haurà d'explicar «quins avanços està promovent el Ministeri i què s'està fent en el marc de la UE per acabar amb aquestes pràctiques».

En aquest sentit, Saavedra ha assenyalat que «els productors i treballadors de les nostres comarques necessiten amb urgència una acció decidida del Ministeri en la seua defensa».

A més, ha afegit que «la salut dels consumidors europeus, el treball digne i la salut dels treballadors valencians i sud-africans, i la cura del medi ambient, també necessiten accions fermes i lliures de pressions de les grans empreses, siguen aquestes del sector químic alemany, comercialitzadores citrícoles internacionalitzades o corporacions agroalimentàries internacionals». «Les bones paraules dels partits polítics són inútils si no es reflecteixen en les iniciatives i els vots a les institucions estatals i europees», ha conclòs.