L'Ajuntament de València rebutja tornar a celebrar la Copa Amèrica: «Hui estem en un altre moment»

Sandra Gómez ho justifica per «responsabilitat» i perquè la prioritat és la reactivació econòmica i «les persones que viuen a a ciutat»

per NLV / EP

Societat, Política

Copa Amèrica de vela | EP
Copa Amèrica de vela | EP

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

La vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, ha tornat a manifestar el rebuig de l'Ajuntament a presentar la ciutat com a candidata a acollir la 37a edició de la Copa Amèrica de vela per «responsabilitat» i perquè la prioritat és la reactivació econòmica i «les persones que viuen a València».

«Hui estem en un altre moment», ha asseverat després que l'organització de l'esdeveniment haja ajornat el termini d'elecció de la ciutat que finalitzava aquest mateix divendres, en declaracions posteriors a la presentació de la llista de delegats de València al congrés del PSPV.

Gómez ha recordat que «vivim un moment molt complicat» i que la majoria dels recursos van destinats a l'eixida de la crisi, remarcant que mai «hem deixat de fer costat a l'esport en aquesta regidoria» que depén del seu partit: «Òbviament, com a ciutat volem acollir grans esdeveniments esportius, però tenim clares una sèrie de prioritats».

Alguns exemples que ha destacat són els Gay Games, per als quals es postula la ciutat el 2026;  la Marató, per «posicionar el nom de València com a ciutat saludable» en l'àmbit internacional, o la possibilitat que les finals de l'ACB se celebren a la Fonteta.

Fora del món de l'esport, la vicealcaldessa ha ressaltat que els Goya de 2022 se celebraran al Cap i casal el febrer vinent com a «epicentre de la cultura», ja que van considerar que el cànon era assumible i raonable i que era necessari per a commemorar l'Any Berlanga.

Per contra, ha defensat que tant el cànon com el pressupost de la Copa Amèrica és elevat i que «a la gent li costaria entendre que es dedicaren tants diners públics a un esdeveniment d'aquestes característiques». «Hem d'anar a poc a poc en la reactivació. La prioritat són les persones i les famílies que viuen a València», ha insistit.

Sobre les crítiques dels empresaris, com el president de la patronal autonòmica CEV, Salvador Navarro, Gómez ha reconegut que estan en el seu dret de posicionar-se sense oblidar que «el cànon principalment l'aporten les institucions» i que la «responsabilitat» de l'Ajuntament és conéixer la ciutat i les seues prioritats.

«Des de l'absolut respecte, és important apostar per la reactivació i perquè les famílies afectades tinguen un ajuntament que els permeta fer sostenible el seu projecte de vida a València», ha assenyalat, En aquest sentit, ha afirmat que els governs han de prendre «les decisions oportunes en cada circumstància i moment puntual històric» i que hauran de tornar-ho a valorar en el futur.

Per la seua banda, la vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha confirmat que es va mantindre una reunió entre el Reial Club Nàutic de València, promotor de la candidatura de València per albergar la 37a edició de la Copa Amèrica de vela el 2024, amb el delegat territorial del Consell a València. No obstant això, ha assenyalat que desconeix el contingut de la reunió.