Compromís recorda a la Conselleria d'Hisenda que el pressupost d’À Punt ha de créixer «per llei»

Mònica Àlvaro: «Existeix l'obligació legal de destinar-hi entre el 0,3% i el 0,6% dels pressupostos i això no s'ha complit mai»

per NLV

Societat, Política

La diputada de Compromís a les Corts Mònica Àlvaro
La diputada de Compromís a les Corts Mònica Àlvaro

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

La diputada i portaveu de Compromís a la Comissió de la Radiotelevisió Valenciana i l’Espai Audiovisual a les Corts, Mònica Àlvaro, ha recordat aquest dissabte al conseller d’Hisenda, Vicent Soler, que «cal incrementar el pressupost dels mitjans públics valencians per a l’exercici 2022, ja que existeix l’obligació legal de destinar-hi entre el 0,3 per cent i el 0,6 per cent dels pressupostos autonòmics. I això no s’ha complit mai».

Segons Álvaro, «l’article 38 de la Llei del Servei Públic de Radiodifusió i Televisió d’Àmbit Autonòmic arreplega aquest aspecte. Però, any rere any, hem vist com ni tan sols el pressupost per a À Punt arriba al mínim del 0,3 per cent dels comptes autonòmics. A més a més, com que el contracte programa no està signat, no sabem per on pot anar la quantitat que s’assigne a l’ens públic. Però per llei, les línies a seguir ja estan fixades».

La diputada ha assenyalat que Compromís «sempre ha defensat que es complisca amb l'obligació legal de destinar a À Punt una quantitat que estiga entre el mínim del 0,3 o el màxim del 0,6 per cent» i considera que «la publicació de l’ordre que regula l’elaboració dels pressupostos autonòmics és el moment idoni per aplicar la llei i arreplegar així el sentir dels grups del Botànic en la darrera sessió de la Comissió de la Radiotelevisió Valenciana i l’Espai Audiovisual».