Un nou tractament contra el càncer de mama frena l'avanç de la malaltia en 3 de cada 4 pacients, segons un estudi

En el 16% d'aquestes dones, el tumor desapareix completament gràcies al fàrmac administrat

per NLV / ACN

Societat

Una sanitària desinfecta un mamògraf abans d'utilitzar-lo de nou per al cribratge o programa de detecció precoç del càncer de mama | Laura Fíguls | ACN
Una sanitària desinfecta un mamògraf abans d'utilitzar-lo de nou per al cribratge o programa de detecció precoç del càncer de mama | Laura Fíguls | ACN

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Un nou tractament contra el càncer de mama frena al cap d'un any l'avanç de la malaltia en 3 de cada 4 pacients (el 75,8%) i fins i tot fa desaparéixer el tumor completament en el 16% d'aquestes pacients. Així ho demostren els resultats de l'estudi DESTINY Breast-03, un assaig en fase III presentat aquest dissabte en la sessió presidencial del congrés anual de la Societat Europea d'Oncologia (ESMO per les seues sigles en anglés). Concretament, l'estudi assaja l'eficàcia d'administrar una nova combinació d'un fàrmac i un anticòs en casos de càncer de mama metastàsic HER2+, un subtipus que tot i que només representa prop del 15% dels casos diagnosticats de la malaltia, és molt agressiu. 

L'assaig ha comptat amb 524 pacients, que es van distribuir en dos grups, un per rebre el nou tractament (anomenat «trastuzumab deruxtecan») i l'altre la pauta estàndard (T-DM1).  

Entre el grup que va rebre la pauta estàndard, en un 34,1% dels casos es va aconseguir que la malaltia no empitjorara al cap d'un any. Entre les pacients que van rebre el nou tractament, en canvi, el percentatge era el doble: un 75,8%. 

A més, d'aquestes més de la meitat s'han mantingut sense que la malaltia empitjorara al cap de dos anys i també s'aprecia una millora de la supervivència global, més enllà del temps en què s'ha pogut comprovar que la malaltia no avança.  

Per això, el primer autor de l'estudi, Javier Cortés, destaca que «probablement» és un dels millors resultats en la història del càncer de mama. Cortés, que és director del Centre Internacional de Càncer de Mama (IBCC) i investigador associat de l'Institut de Recerca del Vall d'Hebron (VHIO), es mostra convençut que el nou medicament suposarà «un canvi en el paradigma» en el tractament del càncer de mama. 

Funciona com un «cavall de Troia»

El nou tractament és un conjugat que combina un fàrmac amb un anticòs. Cortés explica que funciona com un «cavall de Troia», ja que l'anticòs (trastuzumab) entra a l'interior de les cèl·lules tumorals i una vegada dins és capaç d'alliberar la quimioteràpia oculta (deruxtecan).  

Per a l'investigador, el fàrmac és tan innovador i millora el pronòstic d'una forma tan notòria respecte al tractament estàndard actual, que podria ser «el fàrmac més actiu en la història del càncer de mama».